04-12-07

TNT schort investeringen in Duitsland op...

TNTTNT schort investeringen in Duitsland op
TNT stelt investeringsbeslissingen in Duitsland voorlopig uit in reactie op de mogelijke invoering van een minimumloon voor Duitse postbodes. “Dit is pure protectie. Dit zal de liberalisatie van de postmarkt en competitie in het land vernietigen.”
 
Dat zei topman Peter Bakker van het Nederlandse postbedrijf dinsdag tegen persbureau Reuters tijdens een congres in Amsterdam.

De Duitse regering gooit de Duitse postmarkt in januari volledig open, maar wil een wettelijk minimumloon voor de postsector invoeren. Volgens Bakker is dan geen sprake van een gelijk speelveld in Duitsland. De invoering van een minimumloon betekent volgens TNT dat het niet op dezelfde manier kan concurreren met de huidige Duitse monopolist Deutsche Post. “Het is zeer onwaarschijnlijk dat we dan gaan uitbreiden, we zullen alleen daar investeren waar we waarde kunnen creëeren”, aldus Bakker.

TNT hoopt de gevolgen van de nieuwe postwet in Nederland te kunnen compenseren door de activiteiten in Duitsland en Groot-Brittannië te versterken. Het concern heeft op dit moment in Nederland een monopoliepositie in Nederland voor de bezorging van brieven onder de 50 gram, maar dat kan per 1 januari volgend jaar veranderen, als de Tweede Kamer de nieuwe postwet aanneemt en de postmarkt liberaliseert.

18:28 Gepost door Pol de postman in Buitenlands postbedrijven | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, liberalisering, tnt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.