21-12-07

Wat nieuws dokter...

veerleWat nieuws, dokter Leen?
 
Twee weken geleden vond ik een kaartje van De Post in mijn brievenbus met het bericht dat er een aangetekende zending voor mij lag in het postkantoor van de Gentsesteenweg. Dat was niet zo’n prettig vooruitzicht want iedereen weet dat dit lang aanschuiven kan betekenen. Dus ga ik speciaal op vrijdagmiddag tijdens de moskee, want dan is de file minder lang. Maar ik heb pech: in de splinternieuwe wachtzaal, waar met touwen rijen gevormd worden naar de drie loketten, staan wel vijftien mensen aan te schuiven. Twee loketten zijn open. “Ho, dit valt best nog mee, zegt een vriendelijke man die net achter mij binnenkomt. Binnen een half uur zijn we buiten. Meestal staat de file dubbel en dan kan je hier minstens één uur aanschuiven. Ik begrijp niet waarom het derde loket nooit open is.”

En nu het nieuws van de week: woensdag kregen we bericht dat dit postkantoor dicht moet. De sluiting is voorzien voor mei 2008. De reden: niet rendabel genoeg. Dit kan toch niet!

We besluiten dadelijk een petitie en een affichecampagne tegen de sluiting te starten. De patiënten op de dokterspraktijk reageren geschokt. Dit is wel het enige kantoor in deze buurt voor minstens 40.000 mensen. De apotheker in de straat plakt onmiddellijk een affiche aan de voorkant van zijn toog. “Nu gaan ze echt een brug te ver”, reageert hij verontwaardigd. “De dienstverlening aan de bevolking is duidelijk niet meer van tel. Eerst hebben ze de postbussen overal weggehaald. Daarna het aantal postbodes tot een minimum gereduceerd. En nu sluiten ze ook nog de postkantoren. Wat blijft er dan nog over?” Hij neemt gretig een aantal petitiebladen uit mijn handen. “Kom maar regelmatig binnen om de volle formulieren op te halen, Leen. Hier moeten we echt iets aan doen.” Verschillende patiënten nemen spontaan een formulier mee en beloven het vol terug te brengen. Jean staat een half uurtje na zijn consultatie terug op de praktijk. “Voilà, dokter Leen, hier heb je al twintig handtekeningen. Krijg ik een nieuw petitieformulier?” In januari gaan we hiermee naar de gemeenteraad. Wordt zeker vervolgd...

13:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: pol, postman, postbode, post, facteur |  Facebook |

Commentaren

bedoel je het postkantoor in molenbeek?

Gepost door: gunter | 28-12-07

het wordt nog erger het sluiten van kantoren zal blijven verdergaan.
maak u geen begoochelingen; de reconversie van het postbedrijf is ondanks de miljoenen en miljoenen verslindende managers een mislukking van jewelste.
Binnen hier en 5 jaar iedere gemeente met minder dan 15 000 inwoners geen enkel postkantoor meer hebben.
De Bank van De Post zal verdwijnen en Johny thijs zal tegen dan meer dan 1.000.000.000 bef op zijn eentje hebben binnengerijfd om 25.000 banen te laten verloren gaan.
proficiat regering ; proficiat Johny

Gepost door: jan seghers | 03-01-08

De commentaren zijn gesloten.