28-03-08

Post.. op zijn best...

ECO2_G701PR7AN_1+FE2_POSTZEGEL
Post weigert anti-Post-zegel

PvdA-militant Stijn Soete is er niet in geslaagd een gepersonaliseerde postzegel te laten drukken met het opschrift ''tis mijn Post, blijf eraf!'.

De zegel was bedoeld als hulpmiddel in de campagne die de socialistische partij voert voor het behoud van 189 postkantoren die met sluiten bedreigd worden. Soete vermoedt dat De Post de bestelling geweigerd heeft omdat het bedrijf de afgedrukte boodschap niet welgevallig is. Herhaalde pogingen, met telkens nieuwe ontwerpen, werden keer op keer geweigerd.

'Geen enkele protestpostzegel kon door de beugel. Het geld staat terug op de rekening van Stijn Soete', meldt de PvdA in een persbericht.

Woordvoerder Fred Lens van De Post bevestigt de gang van zaken. Bij de druk van de gepersonaliseerde zegels worden richtlijnen gehanteerd: zo is het niet toegestaan om op de zegels religieuze, politieke of filosofische overtuigingen ten beste te geven. Evenmin mag de zegel de openbare zeden schenden.

Een speciale commissie toetst de ingezonden ontwerpen op deze gronden. Maar in dit geval lag het nog anders, zegt Lens. 'De reden tot weigering is heel eenvoudig: wij willen geen zegel uitgeven die tegen ons eigen beleid ingaat. Ik denk dat geen enkel bedrijf zoiets zou doen. We kunnen toch niet met onze eigen middelen een actie gaan ondersteunen die tegen ons gericht is? Vergeet niet dat De Post de uitgever van dergelijke zegels is. We dragen er dus ook de verantwoordelijkheid voor.'

Lens vindt dat de PvdA het drukwerk voor een anti-Post-actie gewoon zelf moet uitgeven. En dat gebeurt ook. De geweigerde zegel wordt nu gedrukt als sticker, die PvdA-militanten en tegenstanders van de postkantoorsluitingen op hun briefwisseling kunnen plakken. Of op een brievenbus. De zegel zal ook verkrijgbaar zijn op de manifestatie die de PvdA in Brussel organiseert als protest tegen de voorgenomen sluiting van de postkantoren.

18:18 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: post, postzegel, protest |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.