02-04-08

stop de post... in een parkeermeter...

B3_GN51PTHJF_1+WETBUS
Stop de post in een parkeermeter

Wandelaars kijken weleens verwonderd op: in de Massemsesteenweg 309 in Wetteren staat een bijzondere brievenbus. Doe-het-zelver Henri Impens koos voor het model van... een parkeermeter. 'Mijn postbode maakt geen bezwaar.'

'Eigenlijk is het een heel simpel verhaal', lacht Henri. 'Ik wilde eerst zelf een brievenbus uit inox maken. Ik werk als technicus en kom op veel plaatsen in Oost- en West-Vlaanderen waar ik materiaal kan vinden. Tussen oud ijzer en schroot ging ik op zoek naar materiaal dat ik zou kunnen gebruiken. Bij een handelaar in Oostende zag ik drie parkeermeters liggen. Dat leek me wel wat. Ik heb er een gekocht voor 50 euro, de prijs van het gewicht. De naam van de stad Oostende staat er nog op.' Thuis moest Henri de parkeermeter nog ombouwen tot een brievenbus. 'Ik maakte een gat voor de brievenklep, die ik op het internet vond in Kuurne. En dan moest ik nog een degelijk onderstel knutselen. De Post maakt geen bewaren en ik heb nog geen enkele klacht gekregen, ook niet van mijn postbode', zegt Henri.

19:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Pol :-) Als schroothandelaar ben je normaal verplicht om zoiets te verschroten. Die regel geldt ook voor de afgedankte brievenbussen van De Post. Zo'n dingen doorverkopen aan particulieren is om problemen vragen. Meestal moet er nadien een vernietigingsattest afgeleverd worden door de milieucoördinator van het recyclagebedrijf.
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 02-04-08

:-) da's wel een originele brievenbus :-)
op je reactie: moet toch lukken dat ze net voor een café in panne vallen met hun bromfiets Pol :-)
groetjes

Gepost door: Borriquito | 02-04-08

De commentaren zijn gesloten.