04-04-08

minder winst...

De_PostDe Post in 2007: meer omzet, minder winst door kosten cao

De Post heeft een goed jaar achter de rug, dat blijkt woensdag uit een mededeling van het bedrijf. De winst daalde wel, maar dat was volledig te wijten aan de eenmalige boeking van de kosten van de begin vorig jaar afgesloten cao. Zonder die eenmalige items zou de bedrijfswinst met 14 pct zijn gestegen.

De omzet van De Post steeg in 2007 met 2 procent tot 2,276 miljard euro. De bedrijfswinst bedroeg 96 miljoen euro. Het jaar voordien was dat nog 155 miljoen, maar de daling is volgens het bedrijf enkel te wijten aan de eenmalige boeking van de cao-kost voor 2007-2008. Die kost het bedrijf 67 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 65 miljoen euro, eveneens minder dan de 96 miljoen in 2006, te wijten aan de eenmalige kost. Topman Johnny Thijs merkt in het persbericht op dat De Post er sinds 2003 op alle vlakken is op vooruitgegaan, "dankzij de grote inspanningen die de voorbije vijf jaar zijn geleverd". De resultaten die woensdag werden bekendgemaakt moeten wel nog worden goedgekeurd op de algemene aandeelhoudersvergadering van 16 april.

dankzij de inspanningen... enz...  jaja, de inspanningen van het personeel!!! en dan nog zeggen dat we treveel verdienen... nog niet genoeg winst zeker!!!

08:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.