08-04-08

groene tip van... de Deutsche post...

deutsche-post
Deutsche Post gaat wereldwijd klimaat beschermen

Deutsche Post, de grootste postgroep van Europa, gaat wereldwijd van start met een klimaatbeschermingsprogramma. Als eerste grote onderneming uit de sector stelt Deutsche Post zich een meetbare doelstelling, zo meldt de postgroep in Bonn. Per verstuurde brief, per getransporteerde container en per gebruikte vierkante meter terrein moet de CO2-uitstoot tegen 2020 met 30 procent verminderd worden (in vergelijking met 2007). Door het programma ("GoGreen") kan er ook bespaard worden op energiekosten.

"Om de CO2-uitstoot te verlagen zullen de vliegtuig- en wagenvloot geleidelijk aan vernieuwd worden", luidt het bij Deutsche Post, de moedermaatschappij van koerierbedrijf DHL. Daarbij moet ongeveer 90 procent van de eigen vliegtuigvloot vervangen worden door zuinigere vliegtuigen. Bovendien zullen sorteercentra en magazijnen minder energie mogen verbruiken.

De postgroep wil ook innovatieve technologieën inzetten, zoals hybride aandrijvingen, om het brandstofverbruik van haar voertuigen te verlagen. Ook onderaannemingen zullen bij het programma betrokken worden.

19:02 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.