09-04-08

creatief met postzegels... maak er een jasje van...

postzegeljasje_144996a
Postzegels krijgen nieuwe bestemming op jas

Toen Saskia Serlé (46) het postzegeljasje vorige maand in Den Haag tentoonstelde, kwamen daar veel mannen op af.

„Postzegelverzamelaars, op zoek naar zeldzame zegels. Ik zei: voor 2000 euro mag je ze hebben. Dan krijg je de installatie erbij.’’

Tot daadwerkelijke verkoop heeft het niet geleid, waardoor het jasje deze maand in De Telefooncel aan de Oude Delft kan worden getoond. „Geweldig,’’ vindt de Delftse Serlé het om daar te exposeren. „Ik vind het elke keer weer spannend wat daar is te zien.’’ Bovendien, misschien loopt er alsnog een potentiële koper langs.

Een liefhebber, die het zwarte tulen jasje met daarop meer dan duizend postzegels graag wil hebben. Tweehonderd uur heeft Serlé er zeker in zitten: knippen, postzegels lamineren, jasje naaien, elke postzegel erop bevestigen. Basismateriaal: de postzegelverzameling van haar man, van toen hij nog kind was.

„Hij deed er al lang niets mee. Ik heb op een gegeven moment aan een jongetje in de buurt gevraagd of hij de verzameling wilde voortzetten, maar die zei dat postzegels verzamelen niet meer van deze tijd is. Toen kreeg ik de verzameling.’’

De kunstenares, die doorgaans schilderijen maakt, kon er prima mee uit de voeten. Ze heeft voor het restant zegels ook al een bestemming: tijdens de Nacht van de Kunstfabriek in Bacinol verzorgt Serlé de workshop ‘Buig je eigen postzegelboom’. Vijftig tot zestig kinderen zijn welkom.

09:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Pol :-) Nu ben ik wel een grote fan van Pol-de-postman, maar een jas met postzegels zou ik nooit kopen. Het levert alvast een mooie foto op!
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 09-04-08

De commentaren zijn gesloten.