12-04-08

Postbodes hebben last van... de politie...

politieNederlandse politie jaagt op postbodes 
Rotterdamse postbodes worden in hun werk gehinderd door overijverige politieagenten, die klaar staan boetes uit te delen aan postbodes die bepakt en bezakt over de stoep fietsen.

Vooral in het centrum van de Maasstad zijn postbodes steeds vaker het slachtoffer van de 'nieuwe strengheid'. 'Oude rotten laten ons met rust, maar bij jonge agenten steekt regelmatig een bepaalde geldingsdrang de kop op. Als je de post te voet moet bezorgen, ben je gauw een paar uur langer bezig', aldus TNT-postbezorger Peter de Groot
Ook zijn collega Willem Neleman kan erover meepraten. Afgelopen zaterdag was hij bezig met zijn ronde, toen twee agenten hem maanden af te stappen van zijn fiets. Hij bevond zich immers in een voetgangersgebied. Aangezien de agent klaar stond om een boete uit te schrijven, stapte Neleman maar af.

Mee naar bureau
Verontwaardigd is Neleman echter nog steeds. 'Ik zei nog: ik rijd langzaam en heb zware tassen. Maar nee, ik moest met de fiets aan de hand verder. Ik word gewoon gehinderd in mijn werk. Echt onzin.' Twee jaar geleden ontving Neleman onder werktijd al een boete van 30 euro wegens fietsen op de Lijnbaan. Bovendien werd hij toen zelfs twee uur op het politiebureau vastgehouden omdat hij protesteerde.

De politie laat in een reactie weten dat 'regels regels zijn'. 'Je mag niet fietsen op de stoep, dat geldt voor iedereen - voor postbezorgers of kinderen. Dit soort kleine overtredingen zijn juist de grote ergernissen van burgers.' Op het hoofdkantoor van TNT Post is men het daarmee eens. 'Wat voor iedere Nederlander geldt, geldt ook voor een bezorger van TNT Post', aldus een woordvoerder.

Veranderd
Postbode Neleman heeft het er nog moeilijk mee: 'Vroeger werd het gedoogd, maar er is iets veranderd. Je zou zeggen: Rotterdammers hebben toch meer last van andere zaken dan postbodes.'

09:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.