21-04-08

naar het werk... met de limo...

Koekelare: Postbodes met limousine naar het werk uit protest

 post2

De postbodes van Koekelare zijn de week begonnen met een ludieke actie. Ze bestelden een limousine met chauffeur om naar het werk te rijden in Diksmuide. Want daar wordt voortaan de Koekelaarse post gesorteerd. En dat betekent dat de tien postbodes heel wat extra kilometers moeten afleggen voor ze nog maar één brief hebben besteld.

Om de kosten te sparen rijden de postbodes met één auto naar het werk. Voortaan moeten de 10 postbodes eerst naar Diksmuide om daar hun post te sorteren. De directie besliste om de afdeling brievenpost in Koekelare te sluiten wegens brandonveilig. Het loketgedeelte wordt aangepast en blijft open.

2.000 kilometer

"Dat betekent dat wij ons allemaal moeten verplaatsen naar Diksmuide om ons naar het werk te begeven. We moeten dan van uit Diksmuide naar Koekelare komen en aan onze ronde hier 's middags terug naar Diksmuide en dan terug naar onze eigen woning. Dat betekent dat iedere postbode moet rijden en dat betekent 400 km en voor 5 werkdagen is dat 2.000 km zonder één brief te bestellen", zegt postbode Dirk Ampoorter.

De verhuis zorgt voor heel wat ongemak voor de 10 postbodes die allemaal in Koekelare wonen. Bovendien beschikt niet iedereen over een auto om voor dag en dauw en in weer en wind in Diksmuide te geraken.

 posst3

Reorganisatie

"Ik zal met mijn bromfiets moeten gaan, want mijn vrouw heeft de auto nodig voor haar werk. Een tweede auto zal ik niet kopen, ik ben ten slotte 54 jaar", zegt postbode Fernand Heine.

Het hele gebouw aanpassen is volgens de post te duur. De verhuis van de postverdeling naar Diksmuide past bovendien in een grote reorganisatie die vanaf volgend jaar wordt doorgevoerd. De vakbonden zullen bij de postdirectie aandringen om gemeenschappelijk vervoer te regelen tussen Koekelare en Diksmuide voor de postbodes en een betere onkostenvergoeding.

18:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.