28-04-08

spontane staking bij collega's in Kraainem...

Strike-saveourjobsbgSpontane staking bij De Post in Kraainem

De postbodes van de Vlaams-Brabantse gemeente Kraainem zijn vanmorgen spontaan in staking gegaan. Ze klagen over niet uitbetaalde overuren en personeelstekort. Vanmorgen is er een overleg met de regiomanager van De Post. Dat is vernomen van Marleen Vande Gaar, sectorverantwoordelijke bij de liberale vakbond VSOA.

Kranten bedeeld
De kranten zijn wel nog bedeeld, maar de rest van de post niet. "De postbodes hebben het werk neergelegd omdat vandaag opnieuw vier van de twaalf rondes die dagelijks moeten gebeuren niet verzekerd waren. Dat betekent dat acht postbodes nog eens elk een nieuwe halve ronde voor zich moesten nemen, bovenop de zware ronde die ze sowieso al moeten doen", legt Vande Gaar uit.

Overuren
Volgens de vakbonden sleept het probleem al enkele weken aan. "Wanneer er overuren worden gewerkt, kunnen de postbodes deze later recuperen. Maar hierdoor verliezen ze telkens een maaltijdcheque. Dat is onrechtvaardig en niet langer houdbaar. Vooral niet omdat er de laatste tijd enorm veel overuren moeten worden geklopt", aldus Vande Gaar.

Concrete garanties
Onmiddellijk na de staking is er overleg begonnen tussen de vakbonden en de regiomanager. "We willen concrete garanties. Voorlopig zijn we van plan om de staking drie dagen aan te houden als er geen concrete garanties uit de bus komen", aldus Vande Gaar.
Voorlopig is alleen in Kraainem geen post bedeeld. Alle omliggende gemeentes ontvingen hun post wel.

13:46 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.