29-04-08

collega's ook vandaag niet aan het werk...

de maat is volPostbodes Kraainem ook vandaag niet aan het werk

De postbodes van de Vlaams-Brabantse gemeente Kraainem zijn vanochtend opnieuw niet aan het werk gegaan. Niet alle versterking die door de regiomanager van De Post was beloofd, is komen opdagen. Het is de tweede dag op rij dat de postbodes van Kraainem staken. Ook gisteren omstond er een spontane staking. De postbodes klagen over niet uitbetaalde overuren en personeelstekort.

De regiodirectie zou vandaag twee sollicitanten laten langskomen voor een gesprek en er zou tijdelijk een postbode van een nabijgelegen gemeente ter versterking komen. "De directie heeft wel geprobeerd om het probleem op te lossen, maar zoals we hadden verwacht, zijn die maatregelen niet voldoende. Vooral omdat één van die drie beloofde werkkrachten gewoon niet is komen opdagen. De werkdruk blijft te hoog. Dat de zonemanager vandaag niet op tijd naar het werk is gekomen, zette eveneens kwaad bloed bij de postbodes", zegt Vande Gaar.

Net zoals gisteren zijn de kranten wel nog bedeeld, maar de rest van de post niet. "Naar alle waarschijnlijkheid wordt er de hele dag gestaakt. De postbodes vertrekken straks naar huis", zegt Vande Gaar. Voorlopig is opnieuw alleen in Kraainem geen post bedeeld. Alle omliggende gemeentes ontvingen hun post wel. Volgens de vakbonden sleept het probleem al enkele weken aan.

09:41 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.