29-04-08

postbode brengt den trofee...

daphny
Van den Brand krijgt trofee per post

Het veldritseizoen is al maanden geleden afgesloten, maar Daphny van den Brand is deze week toch nog op een zeer bijzondere manier 'gehuldigd' door de UCI omdat ze het seizoen als nummer één van de wereld afsloot.

Van den Brand won afgelopen winter veertien veldritten, waaronder de wereldbekerwedstrijden van Kalmthout, Milaan en Koksijde en het EK in het Zwitserse Hittnau. Door die vele overwinningen sloot de Brabantse het seizoen af als nummer één van de UCI-ranking. Van den Brand werd vervolgens na afloop van het seizoen niet gehuldigd. Een beetje vreemd vond de oud-wereldkampioene dit wel, maar ze maakte zich er niet al te druk om en ze begon gewoon weer aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Haar verbazing was des te groter toen de postbode onlangs aanbelde bij haar woning in Zeeland. Hij had een pakketje bij zich uit het Zwitserse Aigle, met daarin de UCI-trofee. De winnares van de trofee liet deze kans op een feestje niet onbenut en nodigde de postbode uit voor een kop koffie en een stuk taart, zodat dit heuglijke feit toch nog gevierd werd. Niet met de UCI, maar met TNT post. De prijs staat nu te pronken in de woonkamer, maar Van den Brand blijft het een vreemde gang van zaken vinden.

"Ik reis heel Europa door om wedstrijden te rijden en te winnen en dan word je maanden na afloop van het seizoen bedankt met een postpakketje", aldus Van den Brand. "Ik vraag me af of Sven Nys ook op deze manier gehuldigd is."'

21:40 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.