30-04-08

Collega's Kraainem opnieuw aan het werk...

Postbodes van Kraainem opnieuw aan het werk

De postbodes van faciliteitengemeente Kraainem zijn vanmorgen opnieuw aan het werk gegaan. Dat is vernomen bij vakbondsafgevaardigde Marleen Vande Gaer (VSOA). "Ondanks het feit dat er nog altijd niet genoeg personeel werd gevonden, zijn de postbodes opnieuw aan de slag gegaan. Voorlopig nemen ze genoegen met de beloftes van de directie om zo snel mogelijk meer personeel te zoeken", zegt Vande Gaer.

Vakantiedagen
Op een overlegvergadering heeft de directie gisteren duidelijk gemaakt dat ze de komende weken naar een bezetting van 130 pct zullen streven zodat de postbodes zeker hun vakantiedagen kunnen opnemen. Want ze dreigden die te verliezen door onderbemanning, aldus de vakbondsvrouw.

Officiële stakingsdag
De postbodes konden ook appreciëren dat maandag dan toch niet als een stakingsdag zal tellen. "De postbodes zijn toen niet op ronde vertrokken maar hebben de post wel gesorteerd om te verhinderen dat de achterstand te hoog zou oplopen. Gisteren telt wel als officiële stakingsdag", klinkt het.

Personeelstekort
De postbodes van Kraainem legden maandag en gisteren het werk neer om hun ongenoegen te uiten over niet uitbetaalde overuren en personeelstekort. Vandaag begonnen ze extra vroeg aan hun rondes om de achtergebleven stukken zo snel te bezorgen. Als de beloofde werkkrachten te lang op zich laten wachten, zullen de postbodes opnieuw actie voeren. Een termijn willen de vakbonden daar niet op plakken.

09:35 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.