30-04-08

dan toch een tevreden klant...

202463087_59f2e283cd

19:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Collega's Kraainem opnieuw aan het werk...

Postbodes van Kraainem opnieuw aan het werk

De postbodes van faciliteitengemeente Kraainem zijn vanmorgen opnieuw aan het werk gegaan. Dat is vernomen bij vakbondsafgevaardigde Marleen Vande Gaer (VSOA). "Ondanks het feit dat er nog altijd niet genoeg personeel werd gevonden, zijn de postbodes opnieuw aan de slag gegaan. Voorlopig nemen ze genoegen met de beloftes van de directie om zo snel mogelijk meer personeel te zoeken", zegt Vande Gaer.

Vakantiedagen
Op een overlegvergadering heeft de directie gisteren duidelijk gemaakt dat ze de komende weken naar een bezetting van 130 pct zullen streven zodat de postbodes zeker hun vakantiedagen kunnen opnemen. Want ze dreigden die te verliezen door onderbemanning, aldus de vakbondsvrouw.

Officiële stakingsdag
De postbodes konden ook appreciëren dat maandag dan toch niet als een stakingsdag zal tellen. "De postbodes zijn toen niet op ronde vertrokken maar hebben de post wel gesorteerd om te verhinderen dat de achterstand te hoog zou oplopen. Gisteren telt wel als officiële stakingsdag", klinkt het.

Personeelstekort
De postbodes van Kraainem legden maandag en gisteren het werk neer om hun ongenoegen te uiten over niet uitbetaalde overuren en personeelstekort. Vandaag begonnen ze extra vroeg aan hun rondes om de achtergebleven stukken zo snel te bezorgen. Als de beloofde werkkrachten te lang op zich laten wachten, zullen de postbodes opnieuw actie voeren. Een termijn willen de vakbonden daar niet op plakken.

09:35 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-08

postbode brengt den trofee...

daphny
Van den Brand krijgt trofee per post

Het veldritseizoen is al maanden geleden afgesloten, maar Daphny van den Brand is deze week toch nog op een zeer bijzondere manier 'gehuldigd' door de UCI omdat ze het seizoen als nummer één van de wereld afsloot.

Van den Brand won afgelopen winter veertien veldritten, waaronder de wereldbekerwedstrijden van Kalmthout, Milaan en Koksijde en het EK in het Zwitserse Hittnau. Door die vele overwinningen sloot de Brabantse het seizoen af als nummer één van de UCI-ranking. Van den Brand werd vervolgens na afloop van het seizoen niet gehuldigd. Een beetje vreemd vond de oud-wereldkampioene dit wel, maar ze maakte zich er niet al te druk om en ze begon gewoon weer aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Haar verbazing was des te groter toen de postbode onlangs aanbelde bij haar woning in Zeeland. Hij had een pakketje bij zich uit het Zwitserse Aigle, met daarin de UCI-trofee. De winnares van de trofee liet deze kans op een feestje niet onbenut en nodigde de postbode uit voor een kop koffie en een stuk taart, zodat dit heuglijke feit toch nog gevierd werd. Niet met de UCI, maar met TNT post. De prijs staat nu te pronken in de woonkamer, maar Van den Brand blijft het een vreemde gang van zaken vinden.

"Ik reis heel Europa door om wedstrijden te rijden en te winnen en dan word je maanden na afloop van het seizoen bedankt met een postpakketje", aldus Van den Brand. "Ik vraag me af of Sven Nys ook op deze manier gehuldigd is."'

21:40 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Pol's beste vriend... filmpje...

in het volgend filmpje leer je jouw hond respect hebben voor... Pol...

 

19:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

collega's ook vandaag niet aan het werk...

de maat is volPostbodes Kraainem ook vandaag niet aan het werk

De postbodes van de Vlaams-Brabantse gemeente Kraainem zijn vanochtend opnieuw niet aan het werk gegaan. Niet alle versterking die door de regiomanager van De Post was beloofd, is komen opdagen. Het is de tweede dag op rij dat de postbodes van Kraainem staken. Ook gisteren omstond er een spontane staking. De postbodes klagen over niet uitbetaalde overuren en personeelstekort.

De regiodirectie zou vandaag twee sollicitanten laten langskomen voor een gesprek en er zou tijdelijk een postbode van een nabijgelegen gemeente ter versterking komen. "De directie heeft wel geprobeerd om het probleem op te lossen, maar zoals we hadden verwacht, zijn die maatregelen niet voldoende. Vooral omdat één van die drie beloofde werkkrachten gewoon niet is komen opdagen. De werkdruk blijft te hoog. Dat de zonemanager vandaag niet op tijd naar het werk is gekomen, zette eveneens kwaad bloed bij de postbodes", zegt Vande Gaar.

Net zoals gisteren zijn de kranten wel nog bedeeld, maar de rest van de post niet. "Naar alle waarschijnlijkheid wordt er de hele dag gestaakt. De postbodes vertrekken straks naar huis", zegt Vande Gaar. Voorlopig is opnieuw alleen in Kraainem geen post bedeeld. Alle omliggende gemeentes ontvingen hun post wel. Volgens de vakbonden sleept het probleem al enkele weken aan.

09:41 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-04-08

united colors of... Pol...

367795702_52c9fd877a

19:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 

Post levert doodsbericht twee maanden te laat af
Laura Beeckmans (74) mist begrafenis van enige broer

Door een fout bij de Post miste Laura Beeckmans uit Burcht de begrafenis van haar enige broer Juul. Afgelopen dinsdag kreeg ze het overlijdensbericht in de bus. Haar broer overleed echter al op 17 februari.

Toen Laura Beeckmans afgelopen dinsdag 22 april haar post checkte, viel haar een brief op met als postadres Verbindingstraat 147. Tweeënhalf jaar geleden ruilde ze dat adres voor een appartement in de Leo Verbeeckstraat in Burcht, nabij Antwerpen. De omslag bevatte een overlijdensbericht van haar 87-jarige broer Juul Beeckmans. Volgens het bericht was hij op 17 februari overleden in het Sint-Carolusverzorgingstehuis nabij Ternat. De begrafenis vond plaats op 25 februari.

Laura keek naar de postzegel en merkte op dat de brief was afgestempeld op 19 februari, twee dagen na het overlijden. De afzender bleek het broederklooster in Groot-Bijgaarden, waar haar broer had geleefd sinds zijn terugkomst uit Congo in 1951.

'Waarom hebben die broeders ons niet een keertje gebeld? Wat moeten zij wel van ons denken? Er was niemand van de familie op de begrafenis', zegt de 74-jarige Laura. 'Ook mijn zus heeft het bericht pas op 22 april ontvangen.'

Dat ook Laura's zus het schrijven pas deze week in de bus kreeg, ontkracht de verklaring van De Post volgens Laura. 'Zij vertelden mij dat er iets mis is gegaan met mijn adreswijziging. Maar dat zou mij verbazen. Ik heb nog altijd contact met de mensen aan wie ik mijn huis heb verkocht. Zij zouden mij zeker hebben verwittigd indien er op dat adres nog post zou aankomen voor mij.'

'Het klopt wel dat ik mijn broer nooit mijn nieuwe adres heb meegedeeld. Dat had geen zin, want hij was al drie jaar dement. Daarom werd hij verzorgd in het tehuis en heeft hij het klooster moeten verlaten.'

'Trouwens, mijn zus woont al 57jaar op hetzelfde adres en ook zij kreeg pas deze week het overlijdensbericht. Hoe verklaar je dat? Een verstrooide postbode? Een verloren postzak? Ik weet het niet en ik wil de post ook niet aanvallen. Mensen maken nu eenmaal fouten. Alleen voel ik mij schuldig. Ik keek als kind altijd naar hem op. Nu heb ik niet eens afscheid kunnen nemen.' De zussen plannen op 10 mei nog een herdenkingsmis voor hun broer in het klooster van Groot-Bijgaarden.

Jammer dat zo'n fouten gebeuren...  dat het vrouwtje het doodsbericht op haar nieuw adres krijgt is toch mooi want de post stuurt maar 4 maanden je post door maar je nieuw adres... en dir vrouwtje is al 2,5 jaar verhuisd...

16:59 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende