04-05-08

Postbode afgeslacht met klauwhamer

Postbezorger afgeslacht met klauwhamer

De Zeeuwse postbode Peter Herwegh (56) uit Zaamslag blijkt volgens ooggetuigen op een beestachtige manier te zijn afgeslacht. Terwijl het slachtoffer tijdens de koninginnenacht de ongeregeldheden in zijn dorp stond te filmen, werd hij met een klauwhamer in elkaar geslagen.

"Hij had geen enkele kans om dit te overleven", zegt ooggetuige Erwin Verhelst (16) jaar uit Zaamslag. "Ik kan er nu vrij over praten, maar dat heeft enkele dagen geduurd." De verslagenheid in Zeeuws-Vlaanderen is groot. Ruim 200 mensen kwamen gisteren op een herdenkingsbijeenkomst in Axel af, die door de gemeente Terneuzen werd georganiseerd. De postbode, ook wel bekend als Peter Post, had die bewuste avond een bezoek gebracht aan het Wapen van Zeeland.

"Op de terugweg zag hij hangjongeren met grof geweld de boel slopen. Hij maakte zich daar heel druk over", zegt Erwin. "Daarna kwam hij met een camcorder terug en begon de baldadigheden te filmen." Dat schoot enkele jongeren in het verkeerde keelgat, waarna de vechtpartij met ontstond. De jongeren hadden de klauwhamer bij zich om die te gebruiken tijdens het carbidschieten. "Hij bloedde vreselijk. Ik heb direct de politie gebeld", zegt Erwin.

De echtgenote van de postbode was voor aanvang van de bijeenkomst aanwezig. Ze vroeg aan de bevolking om gezamenlijk verder te gaan. "We moeten in deze kleine gemeenschap geen afscheiding krijgen." Ze wil geen stille tocht en geen monument. De verklaring werd gisteren in poster-vorm op diverse plaatsen in het dorp opgehangen.

11:56 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.