06-05-08

centraliseren...

Oostendenaars kunnen op beide oren slapen
“De bezorgdheid omtrent de komst van een nieuw postkantoor in de industriekern Plassendale was de voorbije weken steeds luider hoorbaar. Het gerucht ging de ronde dat de komst van het nieuwe postkantoor, de sluiting van het kantoor nabij de hoofdhalte van De Lijn zou betekenen.”, zo kadert CD&V-Volksvertegenwoordiger Roel DESEYN zijn tussenkomst bij minister van Overheidsbedrijven Inge VERVOTTE.

De minister bevestigde in haar repliek dat er inderdaad plannen zijn voor de inplanting van een nieuw postkantoor in Plassendale. Er is weliswaar geen sprake van een klantenkantoor, maar van de inplanting van een distributiecentrum. Minister Vervotte motiveert de komst van het nieuwe kantoor binnen de strategische toekomstplannen van De Post: “Hierbij zal het niet langer de bedoeling zijn om briefwisseling te sorteren in lokale kantoren. We gaan naar een structuur van grote sorteercentra en lokale depots van waaruit de postrondes zullen vertrekken. Dit moet uiteindelijk de bedeling van brieven ten goede komen.” Een beslissing omtrent Plassendale werd op heden echter nog niet genomen, verduidelijkte Vervotte.

Kamerlid Deseyn antwoordde tot slot blij te zijn dat er niet geraakt zal worden aan de kwaliteit van de dienstverlening voor de Oostendenaars. Hij vroeg de minister wel om bij de reorganisatieplannen oog te hebben voor de kwaliteit van de tewerkstelling voor het postpersoneel. “Er wordt gesteld dat de plannen niet zullen leiden tot banenverlies, maar ook voor een goede invulling van de jobs moet er voldoende aandacht zijn.” De minister mag zich aan een sterke controle vanuit het Parlement verwachten!

19:31 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

dag Pol, Ik kom af en toe wel lezen ,maar deze keer kom ik je ook even goeden dag zeggen!

Gepost door: magda | 06-05-08

De commentaren zijn gesloten.