08-05-08

vakbonden bivakeren bij minister...

Vakbonden De Post bivakkeren bij Wathelet

Een delegatie van de christelijke vakbond, bestaande uit een tiental mensen, heeft sinds 6 uur postgevat aan het huis van Melchior Wathelet (cdH), staatssecretaris voor Begroting. De delegatie voert actie omdat ze vreest voor de nakende liberalisering van de postmarkt en het effect ervan op de Belgische Post.

Serene discussie
Wathelet ontving de delegatie met koffie. Er werd sereen gediscussieerd over de toekomst van De Post in een vrijgemaakte markt. "Wij willen dat de eisen die gesteld worden aan de werknemers van De Post dezelfde zijn als die voor de andere operatoren die zich op de Belgische markt willen vestigen, met name de verdeling van poststukken vijf keer per week, een contract voor alle werknemers en een universele dienstverlening", aldus Henri Breugelmans, regionaal vakbondsafgevaardigde bij ACV Transcom.

Drie criteria
Staatssecretaris Wathelet volgde het dossier gedurende verschillende jaren als parlementair. Hij stelde de bonden gerust. "Het regeerakkoord voorziet drie criteria: personeel dat aan dezelfde voorwaarden werkt als bij De Post, een gelijke postverdeling over het hele grondgebied en een dagelijkse distributie. Als dat niet het geval is, zou de operator moeten betalen voor een dienst die hij niet aanbiedt".

Gedeeltelijk gerustgesteld
De vakbonden waren hier gedeeltelijk door gerustgesteld, maar wachten af tot de tekst uit het regeerakkoord in een wet is gegoten. Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte is nu nog met het beheerscontract van de NMBS bezig, alvorens zich te richten tot het dossier van De Post.

15:28 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.