31-05-08

minister zie postfusie zitten...

inge vervotte
Vervotte ziet postfusie met Scandinaven zitten

Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) sluit niet uit dat De Post een onderdeel wordt van de Deens-Zweedse postgroep die onlangs werd gecreëerd met de Britse risicokapitaalgroep CVC. Dat zegt ze zaterdag in De Tijd.

"De culturen van de drie groepen passen bij elkaar", zegt Vervotte.
De aangekondigde grensoverschrijdende fusie tussen de Post Danmark en de Zweedse Posten Sverige AB, waarin de Britse risicokapitaalgroep CVC een minderheidsbelang wil aanhouden, doet de vraag rijzen over wat er straks met de Belgische Post gebeurt. Het zou niet onlogisch zijn, mocht er een grote postgroep ontstaan, met de Belgische Post erbij. Want de Deense Post en CVC hebben nu al een belang van net geen 50 procent in de Belgische Post.

Minister Vervotte sluit in een gesprek met De Tijd voor het eerst niet uit dat de Belgische Post deel zou kunnen uitmaken van de Scandinavische fusiegroep. "Zoiets moet je nooit uitsluiten. Maar ik wil wel een meerderheidsparticipatie handhaven", zegt ze. De Belgische overheid heeft nu de helft plus één van de aandelen van De Post in handen.

Vervotte staat overigens ook niet te springen om het meerderheidsbelang in Belgacom los te laten. Al is er tijdens de regeringsonderhandelingen wel afgesproken dat het overheidsbelang in Belgacom kan worden afgebouwd als zich een fusieopportuniteit aandient.

10:18 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.