31-05-08

minister zie postfusie zitten...

inge vervotte
Vervotte ziet postfusie met Scandinaven zitten

Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) sluit niet uit dat De Post een onderdeel wordt van de Deens-Zweedse postgroep die onlangs werd gecreëerd met de Britse risicokapitaalgroep CVC. Dat zegt ze zaterdag in De Tijd.

"De culturen van de drie groepen passen bij elkaar", zegt Vervotte.
De aangekondigde grensoverschrijdende fusie tussen de Post Danmark en de Zweedse Posten Sverige AB, waarin de Britse risicokapitaalgroep CVC een minderheidsbelang wil aanhouden, doet de vraag rijzen over wat er straks met de Belgische Post gebeurt. Het zou niet onlogisch zijn, mocht er een grote postgroep ontstaan, met de Belgische Post erbij. Want de Deense Post en CVC hebben nu al een belang van net geen 50 procent in de Belgische Post.

Minister Vervotte sluit in een gesprek met De Tijd voor het eerst niet uit dat de Belgische Post deel zou kunnen uitmaken van de Scandinavische fusiegroep. "Zoiets moet je nooit uitsluiten. Maar ik wil wel een meerderheidsparticipatie handhaven", zegt ze. De Belgische overheid heeft nu de helft plus één van de aandelen van De Post in handen.

Vervotte staat overigens ook niet te springen om het meerderheidsbelang in Belgacom los te laten. Al is er tijdens de regeringsonderhandelingen wel afgesproken dat het overheidsbelang in Belgacom kan worden afgebouwd als zich een fusieopportuniteit aandient.

10:18 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-05-08

oei...

20070422

19:21 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-05-08

Recycleren via de brievenbus

xxx
Doe je afval op de bus

U.S. Postal Service is begonnen met een proef in een aantal grote steden ( Chicago en Los Angeles ) waarbij klein elektronisch afval gratis wordt ingezameld via het postbedrijf. Het afval (bijvoorbeeld digitale camera's, MP3-spelers of inktcartridges) wordt in een speciale enveloppe gedaan en verzonden naar de firma Clover, die onderdelen vervolgens hergebruikt of op een nette manier weggooit. Amerikanen gooien jaarlijks 2 miljoen ton aan electronica weg, waarvan nog geen 20% wordt gerecycled.

17:11 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-05-08

Certipost wint 'Gouden facruren 2008'...

Certipost en TNT Post zijn de grote winnaars van de Gouden Facturen 2008

Tijdens het Factuurcongres op 21 mei 2008 zijn voor de eerste keer de Gouden Facturen uitgereikt. In de categorie ‘Elektronisch Factureren’ hebben de bezoekers van het Factuurcongres hun voorkeur uitgesproken voor TNT Post met het praktijkvoorbeeld van ‘Factuurservices’. In de categorie ‘Geautomatiseerde Factuurverwerking’ viel de keus van de bezoekers op Certipost met hun praktijkvoorbeeld van ‘Sanoma Uitgevers’. Beide winnaars mochten naast applaus, bloemen en niet te vergeten: eeuwige roem, ook een echte gouden factuur in ontvangst nemen.

Over de Gouden Facturen
Het is tijd dat de vaandeldragers op het gebied van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking beloond worden voor hun inspanningen en ervaringen. Voor dat doel heeft Factuurwijzer de ‘Gouden Facturen’ ingesteld.

De ‘Gouden Facturen’ zijn een blijk van waardering voor de inspanningen en resultaten op het vlak elektronisch facturen en geautomatiseerde factuurverwerking. De bezoekers van het Factuurcongres bepalen welke dienstverleners de Gouden Facturen mee naar huis mogen nemen. De aanwezigheid van een praktijkvoorbeeld of klantcase speelt daarbij een centrale rol. Bekijk hier de presentaties van de winnaars:

Bekijk hier de presentaties van de overige genomineerden:
In 2009 wordt het aantal categorieën voor de Gouden Facturen uitgebreid, onder meer met een Gouden Factuur voor de beste consumentenoplossing.

19:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

bewegende beelden op postzegel


xx xx xx
Bewegende beelden op Oostenrijkse postzegels

Oostenrijk heeft een speciale postzegel op de markt gebracht: een bewegend beeld van de winnende goal die de Oostenrijkse voetballer Andreas 'Andi' Herzog in 1997 maakte tegen Zweden. Door die goal klopte de huidige co-organisator van het EK de Zweden op weg naar het WK van 1998. De winnende goal wordt door de Oostenrijkse Post gemaakt met lenticulaire druktechnieken, waardoor met het afgedrukte plaatje 3D en bewegende effecten kunnen worden weergegeven.

Een druktechniek die ook wordt toegepast op bepaalde postkaarten, waardoor de afgedrukte figuren als het ware 'tot leven' komen wanneer de kaart heen en weer wordt bewogen. De postzegel van 5,45 euro kan gebruikt worden om gewoon een brief mee te frankeren, maar verwacht wordt dat weinigen dat zullen doen en dat de zegel als 'collecters-item' wordt bewaard. De postzegel is 6,5 cm breed en 4,7 centimeter hoog.

14:05 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-05-08

Kuifjepostzegel verkocht voor 9600 €...

Kuifjepostzegel verkocht voor 9.600 euro

Een omslag met een afgestempelde postzegel met daarop een afbeelding van Kuifje op het Rode Plein in Moskou is zondag in Elsene op een veiling openbaar verkocht voor 9.600 euro. De waarde was geschat tussen 1.000 en 2.000 euro.

De veiling werd georganiseerd door Banque Dessinée, een jong Belgisch veilinghuis gespecialiseerd in strips. Voor de tiende keer werden een reeks strips maar ook andere verzamelobjecten verkocht.

15:34 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-05-08

van postbode tot... dictator...

ThanShwe-300wVan postbode tot dictator

Volgens de grondwet had hij vijftien jaar geleden al moeten aftreden.

Desondanks leidt 'Senior General' Than Shwe, nu 75, Birma nog steeds als een dictator. Tekenen dat hij de macht binnenkort wil overdragen zijn er niet. Ondanks zijn belofte in 1962, na een militaire coupe, dat het leger 'niet zo heel lang' aan de macht wilde blijven.

Than Shwe werd op 2 februari 1933 in Kyaukse, centraal Birma, geboren. Hij maakte de middelbare school niet af. In plaats daarvan ging hij als postbode aan de slag, voordat hij in 1953 het leger inging. Zijn eenheid was gespecialiseerd in psychologische oorlogsvoering. Than Shwe werd onder meer ingezet om de opstandige Karen-stam een lesje te leren. Vervolgens kwam hij kortstondig in een kliniek terecht, getroffen door posttraumatische stress.

Than Shwe had zich echter bewezen als genadeloos militair. In 1962 hielp hij generaal Ne Win bij zijn machtsgreep.

In 1986 werd hij lid van de junta die twee jaar later de democratische beweging in het land neersloeg. Daarbij vielen zeker 3.000 doden. Ne Win moest verdwijnen. Na frauduleuze verkiezingen werd Than Shwe in 1992 aangewezen als staatshoofd.

De 'Senior General' staat bekend als een keiharde nationalist. Problemen in Birma zijn de schuld van internationale en nationale sabotteurs, is zijn rotsvaste overtuiging. De junta controleert het dagelijks leven volledig. Democratische vrijheden of mensenrechten bestaan niet. Strafkampen en martelingen zijn normaal.

Het land is vrijwel afgesloten van de buitenwereld. De meeste mensen, behalve de militairen en hun aanhang, leven in grote armoede.

Than Shwe laat zich vrijwel nooit zien of horen. Af en toe staat er een stuk in het partijblad, dat van zijn hand zou zijn. Hij regeert middels decreten, uitgevaardigd vanuit de door hemzelf in 2005 geproclameerde hoofdstad Naypyidaw, midden in de jungle.

Hij besloot daartoe op advies van een astroloog. Rangoon was te gevaarlijk geworden, luidde het oordeel.

In 2006 kreeg de wereld een inzicht in het luxe leven van Than Shwe. Stiekem gemaakte opnamen van de bruiloft van zijn dochter toonden een vrouw in een jurk bestikt met diamanten, een gouden huwelijksbed en gasten die zich laafden aan een oneindige voorraad champagne.

De juntaleden zouden inmiddels vier miljard dollar op buitenlandse rekeningen hebben staan. Nog steeds sluizen zij een groot deel van de olie- en gasinkomsten van het land weg voor privédoeleinden.

Hoe lang Than Shwe daar nog van kan genieten, is de vraag. Hij lijdt aan suikerziekte en darmkanker. Aan die laatste kwaal zou hij al twee maal behandeld zijn. Niet in eigen land, maar in privéklinieken in Singapore en Thailand.

12:12 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |