01-06-08

poetsvrouwen behandelt als grofvuil...

'De Post behandelt ons als grofvuil'

 

De poetsvrouwen van De Post mogen in de toekomst alleen nog maar de brommers, de auto’s en de toiletten schoonmaken. Ze mogen niet meer afwassen, geen papierafval opruimen of geen koffie meer zetten. Volgens Richard Bastanie, gewestelijk secretaris ACV Transcom Post, komt dat neer op een afbouw van 50% van hun takenpakket. Maar De Post maakt zich sterk dat de efficiëntieoperatie zonder naakte ontslagen zal verlopen.

"De Post is een bedrijf waar het gros van de werknemers voor 6u aan zijn job begint. In de meeste kantoren zullen de postmannen ’s morgens zelfs geen koffie meer kunnen krijgen. Als alternatief wordt er in de grote, rendabele postkantoren een duur automatencircuit geplaatst. Maar niet in de kleine kantoren," zegt Bastanie.

De poetsdienst, nu Cleaning, mag enkel nog instaan voor het grofvuil. "Plaatsen waar veel papier circuleert, zoals postkantoren, zijn echte stofnesten. Het zal er snel smerig zijn", voorspelt Bastanie.

"Door het centraliseren en sluiten van postkantoren komt er almaar minder werk en worden die contractuele schoonmaaksters rechtstreeks in hun geldbuidel geraakt. Want minder uren betekent minder centen. De nieuwe Postpunten zijn immers geen echte postkantoren en worden niet door Cleaning gepoetst."

"Er vallen geen naakte ontslagen, maar deze reorganisatie veroorzaakt wel drama’s", aldus Bastanie. "Wat ik De Post het meest verwijt, is dat het juist de zwaksten treft die het het moeilijkst hebben op de arbeidsmarkt. Vaak gaat het om alleenstaande moeders of weduwes.

12:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hé Pol, Je staat op de startpagina!
En nog wel tww maal!
Een dikke proficiat hoor!
Fijne woensdag nog hé?
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 04-06-08

ahummm ik heb een kemel van jewelste geschoten ;-)))
Ik dacht dat Pol door de Snellen opgeslorpt was... maar kieken dak ben, ik klikte gewoon op de verkeerde link!!!
;-)))))

Gepost door: Talleke | 04-06-08

ach, als je wil poetsen is er overal werk hoor! %ensen smeken om poetshulp; pot op met de post!

Gepost door: Leen | 06-06-08

De commentaren zijn gesloten.