07-06-08

volgt onze " post "...

tnt7TNT Post wil af van 7.000 tot 12.000 medewerkers
Bij TNT Post moeten in de komende jaren 7.000 tot 12.000 medewerkers het bedrijf verlaten vanwege de digitalisering en de toegenomen concurrentie. Ceo Peter Bakker hoopt dat postbodes massaal vrijwillig ontslag zullen nemen, omdat ze betere perspectieven zien in een andere sector. TNT stortte onlangs 110 miljoen euro extra in een fonds, waaruit zogeheten `mobility`-cursussen` worden betaald.

Volgens Bakker doet TNT meer dan mensen alleen een zak met geld meegeven, maar probeert het postbedrijf daadwerkelijk mensen aan nieuw werk te helpen. Hij spreekt van `natuurlijk geholpen verloop`. Zo ging TNT om de tafel zitten met politiekorpsen, busmaatschappijen en veiligheidsbedrijven. `Toen zijn we onze eigen mensen gaan opleiden, tot buschauffeur, veiligheidsbeambte, politieagent`, aldus de ceo. Inmiddels hebben zo al 9.000 mensen TNT verlaten. Onder het personeel is de onvrede echter groot. Dit schaadt de sociale reputatie van Bakker, die hij onder meer verwierf door zijn 41%-salarisverhoging in het mobiliteitsfonds te storten.

Bakker is ook voorzitter van de commissie die een flexibele arbeidsmarkt onderzoekt. Bij concurrent Sandd ziet men deze functie vooral als een geweldig lobby-instrument. Volgens Sandd is het beoogde doel vooral om de regering te overtuigen van nieuw uitstel van de volledige openstelling van de postmarkt.

19:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.