18-09-08

Wakkere burger redt postbode bij overval...

overvalWakkere burger redt postbode uit handen van 'overvaller'
De landelijke wijk Morelgem in het Oost-Vlaamse Vlierzele werd gisterenochtend opgeschrikt door een brutale overval op een postbode. De 'overvaller', die op de vlucht werd gejaagd door een buurtbewoner, kon even later ingerekend worden door de politie. Later op de dag rezen twijfels over de echtheid van de 'overval'.

Morelgemnaar Marcel Verbraekel (71) schrok niet weinig toen hij gisterenochtend even een luchtje ging scheppen en zijn postbode hoorde roepen. 'Help, ik word overvallen!', riep postbode Frederik D.S. uit Sint-Lievens-Houtem. De heer Verbraekel wist dat postbodes rond deze rijd van de maand het pensioengeld bedelen en hij aarzelde geen ogenblik om zijn postbode te hulp te snellen. Daarop zette de overvaller, die een pistool droeg, het op een lopen. Verbraekel spurtte vervolgens naar zijn auto en zette de achtervolging in. Toen de overvaller een landwegeltje insloeg, moest hij de achtervolging staken.
Intussen had de postbode met zijn gsm de politie ervan verwittigd dat hij door een gewapende man werd overvallen. Enkele minuten later kamden politiemannen in kogelvrije vest de hele omgeving uit. In de loop van de voormiddag werd de dader ingerekend: een jonge kerel van achttien jaar die in de buurt woonde. 'Ik had het wapen van de overvaller niet meteen gezien', zegt buurtbewoner Marcel Verbraekel, 'anders had ik allicht mijn leven niet geriskeerd door hem te achtervolgen.'
Uit verder onderzoek blijkt dat overvaller en slachtoffer elkaar goed kenden en dat het wapen een speelgoedpistool was. 'De dader wou zijn slachtoffer enkel schrik aanjagen', zegt het Oudenaardse parket dat de zaak behandelt. De overvaller mocht in de loop van de dag beschikken, maar zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor bedreiging. De overvallen postbode wil geen commentaar kwijt over het gebeuren.

19:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

binnen gewaait. ik kwam hier zo maar langs,en omdat mijn oog op postbode viel.Mijn vader was ook postbode en mijn opa ook.Dus vandaar dat ik hier even langs kwam....gr van arie en een fijne zaterdag.

Gepost door: arie | 20-09-08

De commentaren zijn gesloten.