24-09-08

onrust in Brussel blijgt duren...

boosHelft post blijft vandaag achter in Brussel en Brabant

De postbedeling in het Brussels gewest en Vlaams- en Waals-Brabant is verstoord door een staking van de chauffeurs vannacht. Dat zegt Fred Lens, de woordvoerder van De Post. Naar schatting 50 procent van de post zal vandaag niet verspreid worden.

Staking

"De chauffeurs van de nachtploeg, die de post van het sorteercentrum naar de kantoren moeten brengen, hebben vannacht het werk neergelegd. Slechts 2 van de 52 chauffeurs gingen aan het werk", zegt Lens. De chauffeurs brengen normaal gezien zowat 4 miljoen poststukken voor Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant naar de kantoren.

Ochtendploeg
De ochtendploeg, die om 5 uur startte, heeft de schade nog kunnen beperken, waardoor naar schatting 50 à 80 procent van de post toch nog in de kantoren is geraakt. De rest zal in de loop van de dag naar de kantoren worden gebracht. Toch zullen de postbodes vandaag maar de helft van post kunnen bezorgen, vervolgt Lens.

Nieuwe organisatie
De chauffeurs legden het werk neer door "een vorm van onduidelijkheid over aanpassingen van de nieuwe organisatie". Die nieuwe organisatie werd ingevoerd begin september en krijgt binnenkort praktische invulling. Volgens Lens zijn die aanpassingen fout begrepen en was er daarom actie. De Post heeft vanochtend een en ander uit de doeken gedaan voor de vakbonden en "maakt zich sterk dat zodra de concrete invulling een feit is, de problemen van de baan zullen zijn".

14:08 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.