30-09-08

Chauffeur vertelt over overval...

overvallerChauffeur vertelt over overval in Dison

Patrick Postman ( what's a name... ), de bestuurder van het geldtransport van De Post die het slachtoffer werd van een poging tot overval in Dison op 19 december 1996, heeft maandag voor het Luikse assisenhof uitgelegd hoe hij ontsnapte aan de hinderlaag van de overvallers.

"Toen ik een gemaskerde man zag en één met een wapen, realiseerde ik me dat we overvallen zouden worden", aldus Postman. "Ik zette de wagen in achteruit. Ze schoten op de zijkant van het geldtransport. Vervolgens kon ik me bevrijden en het plein oversteken. Ik zag dat mijn begeleider in het been geraakt was."

De getuige legde uit dat de overval erg snel ging en dat de overvallers erg kalm waren. "Hij schoot twee keer, kalm, ter hoogte van mijn hoofd", preciseerde de chauffeur. "Ik raakte gewond door glasscherven. Ik boog me voorover, en vervolgens vloog een derde kogel door de ruit."

De overval in Dison mislukte. De chauffeur raakte gewond aan het gezicht; de begeleider werd in het been geraakt. Het achteruitrijden door de bestuurder van het transport zou de overvallers verrast hebben en de overval hebben doen mislukken.

19:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.