30-09-08

Nieuwe markt... voor oude zegels...

oudeNieuwe markt voor oude postzegels

De kans om een brief op de deurmat te vinden met daarop postzegels uit het tijdperk van de gulden is de laatste maanden toegenomen. Een postzegelbedrijf uit Klaaswaal ontdekte dat niet alleen filatelisten interesse hebben in de zegels.

„We hebben de laatste tijd duizenden oude postzegels aan particulieren en bedrijven verkocht", zei directeur Johan de Ruiter zondag.

Postzegels vanaf het jaar 1977 hebben nog altijd een geldige frankeerwaarde. Het enige wat iemand die een brief met oude zegels wil versturen moet doen, is omrekenen. „Vandaag de dag is 44 eurocent het standaardtarief van TNT. Je moet dus voor één gulden aan postzegels plakken als je een kaartje wilt versturen", aldus De Ruiter.

De postzegelhandel in Klaaswaal, een dorp onder de rook van Rotterdam, koopt al meer dan 25 jaar postzegelverzamelingen op van particulieren. „De oude zegels kunnen we doorverkopen aan verzamelaars. Maar de nieuwe zegels hebben nauwelijks waarde voor filatelisten". Ook ziet De Ruiter het aantal verzamelaars afnemen, waardoor zijn bedrijf op zoek is gegaan naar een nieuwe markt voor de zegels.

Drie maanden geleden lanceerde het bedrijf de site postzegelsmetkorting.nl, om zo online oude postzegels te verkopen. De klanten zijn particulieren, bedrijven en vooral ook goede doelen. „We hebben al meer dan vierhonderd klanten bediend. Sommigen kopen 25 zegels, anderen vijfduizend", vertelt de postzegelexpert.

Nostalgie kan een motief zijn voor brievenverstuurders om oude zegels op een enveloppe te plakken. Daarnaast zijn mensen ook goedkoper uit als zij hun postzegels bij de handelaar in Klaaswaal kopen. „Het is puur een besparing. Wij verkopen de zegels voor 80 procent van de waarde die ze vertegenwoordigen".

De Ruiter voorspelt dat mensen door zijn initiatief de zolders opgaan om hun oude postzegelalbums weer op te duiken. „Er is toch niets leuker dan een brief krijgen met van die oude plaatjes erop", vindt De Ruiter.

10:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.