02-10-08

De Post wil verkooppunt... langs snelweg...

carestel
De Post wil verkooppunt openen langs autosnelweg
Postpunt is gepland in Carestelwinkel

De Post wenst een postpunt te openen in de Carestelwinkel aan het tankstation langs de E40 in Groot-Bijgaarden. Het gemeentebestuur vindt dat een erg slechte locatie. Maar het servicepunt is voor de gebruikers van de autosnelweg bedoeld.

De zoektocht naar kandidaten voor het openen van een postpunt loopt in Dilbeek niet van een leien dakje. In Schepdaal moeten de bewoners het nog altijd zonder een postpunt stellen en zijn ze verplicht om hun verrichtingen in het postkantoor van Dilbeek te doen. De Post heeft nu het gemeentebestuur van Dilbeek op de hoogte gebracht van de opening van een postpunt in Carestel langs de autosnelweg E40 in Groot-Bijgaarden. Het postpunt zal in de shop aan de kant van Groot-Bijgaarden worden ondergebracht.

Die vestiging zint het gemeentebestuur absoluut niet. Het schepencollege stelt dat Carestel niet te bereiken is via de gewone wegen in Groot-Bijgaarden, tenzij via de dienstweg voor het tankstation. Dat is zeker geen ongevaarlijke route, omdat heel wat automobilisten niet verwachten dat er plots verkeer in de tegenovergestelde richting het parkeerterrein komt opgereden. Volgens het verkeersreglement is het gebruik van de dienstweg immers alleen toegelaten voor politie en hotelklanten. Alle andere gebruikers begaan een overtreding. Ook het feit dat Carestel niet bereikbaar is met het openbaar vervoer, is voor het gemeentebestuur een argument om te protesteren tegen het plan van De Post.

Groot-Bijgaarden beschikt momenteel over een volwaardig postkantoor in de Brusselstraat en een postpunt in het warenhuis AD Delhaize langs de Brusselstraat.

Bij De Post klinkt een heel ander verhaal. 'Het plan om een postpunt in Carestel te openen, staat helemaal los van het beleid van De Post in de gemeenten. Dat verkooppunt langs de E40 is een test. We willen onderzoeken of er een cliënteel van autoweggebruikers bestaat voor zo'n service. Maar we zijn zo goed als zeker dat de automobilisten er gebruik van zullen maken. Ook in de nabijheid van belangrijke treinstations is er een telkens postpunt', zegt Fred Lens, woordvoerder van De Post.

Die strategie staat wel haaks op het tot nu toe gevolgde beleid van De Post waarbij de postpunten uitsluitend voor de lokale bevolking dienen en niet voor passanten. 'De mensen die in de buurt wonen van Carestel, kunnen uiteraard ook gebruikmaken van het geplande postpunt. Maar voor Groot-Bijgaarden is de reorganisatie al gebeurd. Het postkantoor zal er verdwijnen en de deelgemeente behoudt een postpunt in het warenhuis AD Delhaize aan de Brusselstraat. De bevolking moet beseffen dat we het aantal postkantoren tegen 2011 drastisch moeten verminderen om klaar te staan voor het openstellen van de postmarkt. We zijn contractueel met de overheid verplicht om minstens een postkantoor per gemeente te behouden. Wanneer we postpunten openen, is dat alleen om ons cliënteel een service te bieden, hoewel we daar niet toe verplicht zijn. We zullen echter rekening houden met de opmerkingen van het Dilbeekse schepencollege. Zij heeft een belangrijke stem in de keuze van de inplanting', zegt Lens.

17:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.