02-10-08

Dorp zonder postdiensten...

depostsmal
Dorp zonder postdiensten

Het ziet er niet naar uit dat Melsele op korte termijn nog van postdiensten zal kunnen genieten. De Post sloot vrijdag definitief de deuren van haar kantoor in de aardbeiengemeente. Uitzicht op een PostPunt is er voorlopig niet.

Het doek viel vrijdagmiddag over het postkantoor van Melsele. Na maanden van onafgebroken welles nietesspel besliste de directie van De Post om het kantoor in Melsele definitief te sluiten. Van het vooropgestelde PostPunt is er nog geen sprake. "Dat is een heel triestige zaak", zegt Margriet Van Bogaert, die aan de Grote Baan in Melsele woont.

"Ik ging naar het kantoor met brieven en kaartjes en voor postzegels. Telkens ik er kwam, stonden vele mensen aan te schuiven. In drukke periodes kon het gebeuren dat de klanten tot buiten stonden aan te schuiven. Voor zover ik me kan herinneren, had Melsele een goeddraaiend postkantoor. Zeker voor de oudere mensen beginnen nu de problemen. Ze kunnen alleen naar Beveren. Voor mij wordt dat een hele tocht te voet naar daar. Ook de mensen die moeilijk te been zijn, moeten maar hun plan trekken."

Volgens woordvoerder Fred Lens van De Post was de opening van een PostPunt nooit een formeel engagement. "Dat maakt geen deel uit van het beleidscontract en is dus geen verplichting die ons is opgelegd", zegt Lens. "In 99 procent van de gemeenten is het ons tot nu toe gelukt om een PostPunt te openen. Onze diensten deden er ook alles aan in Melsele, maar het is ons een raadsel waarom het niet lukt. Wij blijven nog steeds vragende partij voor een PostPunt. Om onze doelstellingen te halen tegen 1 januari 2011 konden we de sluiting van het postkantoor niet langer uitstellen."

15:02 Gepost door Pol de postman in postpunt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.