03-10-08

TNT niet welkom op CAO-onderhandelingen

postbode nederland
Post-cao zonder TNT en Abvakabo

TNT-dochter Netwerk/VSP en Abvakabo FNV zijn niet welkom bij de onderhandelingen over een bedrijfstak-cao voor de nieuwe postbedrijven.

Deze nieuwe cao moet duizenden postbezorgers aan goede arbeidsvoorwaarden en inkomen helpen.

Donderdag vonden de onderhandelingen uitsluitend plaats tussen de werkgevers Sandd en Selekt Mail en de resterende bonden. Opvallend is dat hier het kleinere postzusje van Abvakabo, FNV Bondgenoten, wel aan tafel zit.

De aanleiding om de grootste postbond en de grootste postwerkgever van de onderhandelingstafel te weren, is de weigering van beide om het beginselakkoord van 24 april te ondertekenen. Wat daarin was vastgelegd vonden bond en TNT 'boterzacht'. ,,Ons standpunt is nog steeds niet veranderd. Het is niet hard genoeg om achter te staan. Toch vinden we jammer dat we niet worden uitgenodigd,'' zegt Toby Ellson van TNT namens de directie van Netwerk/VSP.

De andere werkgevers doen het af als 'krokodillentranen huilen' van Netwerk/VSP en willen er verder geen woorden aan vuil maken. ,,De onderhandelingen gingen goed,'' vindt Mark Lander, directielid van Sandd. ,,We melden vandaag in een gezamenlijke brief aan staatssecretaris Frank Heemskerk (EZ) dat er goede hoop is om er voor 15 november uit te komen.''

15:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.