04-10-08

Opnieuw postkantoor bedreigd...

postkantoor galmaarden
De burgemeester van Galmaarden, Pierre Deneyer, heeft een ongeruste brief gestuurd naar de gedelegeerd bestuurder van De Post. Dat doet hij na berichten over de hervorming van het distributienetwerk van De Post.

De Post heeft plannen om alle postmannen van de gemeenten Galmaarden, Herne, Lennik en Gooi te huisvestigen in één centraal centrum te Gooik. Voor Galmaarden betekend dit niet enkel een langere verplaatsingsafstand voor de postboden van en naar hun werk, maar ook een bijna leegstand van het huidige postkantoor.

"Door de verplaatsing van enkele diensten naar Gooik zullen enkel de loketactiviteiten in het bestaande gebouw overblijven. Mijn vrees is dan ook dat dit voor De Post een gemakkelijke reden zou kunnen zijn om tegelijk over te gaan tot het stopzetten van die Retailactiviteiten; wat zou inhouden dat er in de gemeente Galmaarden geen postkantoor of agentschap meer is." aldus Pierre Deneyer.

 

10:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

postbussen Men sluit postkantoren , vervangt ze door postpunten. Het kantoor waar ik al 30 jaar een postbus huur zal ook verdwijnen. Dus ook de postbussen. Reeds tweemaal een mail gezonden aan de klantendienst van de post met de vraag "wanneer sluit mijn kantoor waar ik een postbus heb , of : wat gebeurd er met de postbussen". De heren in Brussel vinden het zelfs niet nodig te antwoorden. Van een klantendienst gesproken zeg. Ik zie het al gebeuren : een aantal weken vooraf zal men zeggen: je postbus verdwijnt. Resultaat: veel van je post zal verdwijnen , want niet iedereen kan tijdig de adresveranderingen doorvoeren , en er zullen na het verdwijnen van de huurbussen nog stukken toekomen. Ah ja, waarom mij daar druk overmaken. De postbodes en bedienden doen goed hun werk , de beslissingen worden toch genomen in een "ivoren toren" door mensen die er niks van kennen. Weet je dat men in Nederland (dat noemt daar servicepunten) al terug bezig is met volledige postale aktiviteiten terug in te voeren. Laat de post (de ivoren toren) nog meer het "kalf" verbeelden , en gelukkig kunnen we terugvallen op e-mail , fax. En is er al de tntpostpakketservice. www.tntpostpakketservice.be
Goedkoper en levering zelfs op zaterdag

Gepost door: peter | 17-10-08

De commentaren zijn gesloten.