07-10-08

geen post in Antwerpen door blokkade...

antwerpen xSinds gisteravond half tien blokkeert het personeel van De Post het sorteercentrum Antwerpen X aan de Noorderlaan. Dat meldt Jef Michielsen van het ACOD. Geen enkele vrachtwagen mag het postsorteercentrum nog in of uit. De nachtploeg gaat ook niet aan de slag, wat als gevolg heeft dat in de provincies Antwerpen en Limburg geen post zal besteld worden. Vanmorgen vroeg werd de actie wel opgeheven.

Drie dagen
Het zal tot drie dagen duren voor alle stukken op hun bestemming raken. De blokkade kadert in het licht van de nationale actiedag die gisteren door de vakbonden werd georganiseerd. Het postpersoneel staakt ook omdat de gevraagde verhoging van de nachtpremies volgens hen te lang op zich laat wachten.

Nachtpremies
In de loop van de dag zwol het protest bij De Post in Antwerpen aan. In navolging van de actie en uit onvrede met het uitblijven van de verhoging van de nachtpremies, besloten de vakbondsmilitanten tot actie over te gaan. Ongeveer twintig procent van de poststukken ligt binnen in het sorteercentrum, maar wordt niet weggevoerd naar de distributiecentra.

Chaos
De trucks met de overige post worden aan de Noorderlaan afgeleid naar een parking in de buurt en mogen niet lossen. Het ACOD spreekt van dagen chaos door de actie van maandagavond. De blokkade zal heel de nacht doorgaan en wordt opgeheven tussen half zes en zes uur vanochtend.

13:52 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.