13-10-08

ruzie om post... werkstraf geëist...

werkstrafWerkstraf geëist na ruzie om post

Tegen een Leidenaar (26) en een 22-jarige Hagenaar is maandag voor de Haagse rechtbank een werkstraf van 180 uur geëist en vier maanden voorwaardelijke celstraf. Zij worden verdacht van het mishandelen en een poging tot ontvoering van een postbode op 18 juni dit jaar in Leiden.

De Leidenaar woont in Leiden op de grens met Zoeterwoude en had vanaf begin dit jaar geen post ontvangen. Klagen bij TNT Post en de politie hielp niet en toen de man twee brieven aan zichzelf schreef, die vervolgens óók niet bij hem thuis werden bezorgd, besloot hij de postbode daarop aan te spreken. Zijn Haagse vriend was daarbij aanwezig.

Dat gesprek liep echter volkomen uit de hand en resulteerde in duwen, trekken, schoppen en slaan van de postbesteller. De angstige briefbezorger moest ook zijn identiteitspas afstaan waarmee de Leidenaar naar de politie wilde om een aanklacht in te dienen wegens het achterover drukken van de post. Bovendien was de postbode meegesleurd richting de woning van de verdachte. En dat was diefstal met geweld en poging tot ontvoering, concludeerde de officier van justitie. Beide verdachten gaven aan dat ze het nooit zo ver hadden willen laten komen. Zij zouden de postbode in de woning slechts een schuldbekentenis hebben willen laten tekenen.

De officier van justitie vond het een ernstige zaak: ,,U had de kwestie ook anders kunnen oplossen.'' Zij eiste een werkstraf en voorwaardelijke celstraf. De uitspraak is over twee weken.

18:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.