16-10-08

Valse pakjesbezorgers op ronde...

oplichter
Politie Gent waarschuwt voor valse pakjesbezorgers

De federale politie Gent waarschuwt voor een valse pakjesbezorger, die al elf keer toesloeg in het arrondissement Gent. De man biedt zich aan bij oudere mensen en beweert dat hij een pakje komt afleveren voor een buur die niet thuis is. Hij won het vertrouwen van verschillende slachtoffers, die tot 270 euro betaalden aan de oplichter.

,,De dader geeft zich uit als werknemer van De Post of een besteldienst'', zegt hoofdcommissaris Patrick Willocx. ,,Hij toont een leveringsbon op naam van de buur en meldt dat deze niet thuis is. Daarop vraagt hij of hij het pakje bij het slachtoffer mag achterlaten. Vaak vraagt hij om te mogen telefoneren naar de buur om diens toestemming te vragen dat het slachtoffer het pakje betaalt en in ontvangst neemt.''

Als het slachtoffer betaalt, meestal een bedrag van 270 euro, gaat de oplichter naar zijn wagen om het pakket te halen. De man keert echter niet terug en gaat er met het geld vandoor. Achteraf blijkt dan ook dat het telefoongesprek nep was.

Sinds oktober vorig jaar hadden elf feiten plaats in het arrondissement Gent, onder meer in Aalter, Knesselare, Nevele, Merelbeke en Eeklo. Het laatste feit werd dinsdag vastgesteld in de Wielewaalstraat in Gent, waar een oudere vrouw het slachtoffer van de dieven werd. De politie raadt mensen die dergelijke voorvallen meemaken aan om niet te betalen voor pakjes die voor buren bestemd zijn en onmiddellijk naar het nummer 101 te bellen.

13:40 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.