21-10-08

Gruwelijk postpak...

horror_wallpaper_17Mexicaanse politie krijgt vier hoofden in de post

In het noorden van Mexico heeft een politiecommissariaat een koelkast ontvangen met daarin vier hoofden van mensen. De koelkast werd geleverd door een pakjesdienst. Dat is vernomen bij een lokale gerechtelijke bron.

Gevoelige inhoud
De koelkast met de vier hoofden werd door de pakjesdienst afgeleverd aan het commissariaat van de gemeentelijke politie van Ascension in de buurt van Ciudad Juarez. Dat is in de staat Chihuahua, vlakbij de Verenigde Staten. Op het afgeleverde pakket stond vermeld dat de inhoud "gevoelig" was. In eerste instantie gingen de agenten ervan uit dat de bestelling verkeerd geleverd was, en aan een ziekenhuis was gericht.

Verband met ontvoering?
De hoofden zijn van mannen tussen de 25 en de 35 jaar oud. Onderzoekers proberen nu te achterhalen of de vier hoofden iets te maken hebben met de tien inwoners van de Noord-Mexicaanse regio die vorige week ontvoerd werden door gewapende mannen.

Oorlog tussen drugkartels
Ciudad Juarez staat bekend als een van de gevaarlijkste steden in Mexico. Sinds begin 2008 zijn er al 3.800 moorden geteld, waarvan meer dan 1.000 te maken hebben met de oorlog tussen verschillende drugskartels van het land, aldus de lokale pers.

De drugskartels voeren in de staat Chihuahua, zoals in alle Mexicaanse staten die grenzen aan de VS, een bloedige strijd uit om de controle van de drugshandel naar de VS.

14:18 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.