01-11-08

de postbodeverzamelaar uit Aalst...

mooi stukje gevonden...

De postbodeverzamelaar uit Aalst.

Nee hoor, u heeft goed gelezen. Hij bestaat, de postbodeverzamelaar! En hij woont in Aalst!

Het zit zo: eens om de zovele weken neem ik (noodgedwongen) een van de laatste treinen die het ruige Brussel omwisselt voor het lieflijke en zacht tooiende Vlaamsche landschap richting de mooiste stad des universums: Gent. Op een bepaald uur ligt de frequentie van de Gentwaarts tuffende treinen echter lager dan de kansen van Sarah Palin om ooit iets constructiefs te zeggen, waardoor het spenderen van een uurtje op de zeventien-haltes-aandoende boemeltrein mijn lot wordt.

En iedere keer opnieuw valt het mij op dat een horde medemensen die allemaal het beroep genaamd Postbode uitoefenen verzamelen op het perron, een leeggebuste postzak obligaat aan de linkerkant hangend, een blikje Jupiler nog obligater in de rechterhand gekneld en - obligation oblige - intussen de ene flauwe grap na de andere vertellend, vaak gepaard met een vette knipoog naar de paar vrouwelijke collega’s die zich verschuilen in die tros testosterongevulde postbediendes.

En allemaal stappen ze uit in Aalst!

Op een dag begreep ik het: er woont een postbodeverzamelaar in Aalst! En iedere avond roept hij de pronkstukken van zijn ongetwijfeld dure collectie huiswaarts.

De postbodeverzamelaar uit Aalst! Wie is hij? Wat doet hij? (dat het een hij staat boven alle twijfel) Hoe fanatiek is hij? Hoeveel postbodes heeft hij? Is hij alleen of zijn er andere verzamelaars actief? Zo ja, ruilen ze soms postbodes om? Zijn er zeldzame postbodes? Kan je accessoires kopen? Of zijn er soms zelfs beurzen voor postbodeverzamelaars? Magazines? Tv-kanalen? Websites? Zelfhulpgroepen voor verslaafde postbodeverzamelaars?

De postbodeverzamelaar uit Aalst! Nu nog onbekend, binnenkort een hapklare brok BV-voer voor de Vlaamse paparazzi.

De postbodeverzamelaar uit Aalst! Pure pozie met een vleugje onversneden realiteitszin!

10:35 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.