08-11-08

Postbodes in aanbieding...

salePostbodes in de aanbieding

Postbodes staan in de etalage. Werkgever TNT heeft afgelopen week in het Noorden vijf mobiliteitsmarkten gehouden met als doel de briefbestellers te slijten aan andere werkgevers. Postbodes zouden door hun punctualiteit en het feit dat ze in weer en wind hun werk doen erg in trek zijn bij andere bedrijven.

"We zitten in een krimpende markt en hebben steeds minder fulltime postbodes nodig", legt Wendy Eelsing van TNT uit. "Postbodes zijn heel trouw en werken meestal al erg lang bij ons. Daarom weten ze vaak niet dat er meer onder de zon is dan de post alleen. Daar zijn deze mobiliteitsmarkten voor. Niet om ze er onherroepelijk uit te werken, maar om ze bewust te maken van het feit dat ze in trek zijn."

Zo zouden postbodes verder kunnen als vrachtwagenchauffeur, hovenier of beveiliger. Deze branches waren sterk vertegenwoordigd op de banenmarkten, die ondermeer werden gehouden in Dierenpark Emmen en de Euroborg. Ook de NS zou postbodes met open armen ontvangen voor de functie van conducteur. Eelsing: "Postbodes lopen op straat, zijn verre van schuchter, praten makkelijk, zijn sociaal. Dat zoeken ze bij de NS."

Ook het feit dat postbodes gewend zijn aan fysieke arbeid, zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken en klantgericht en loyaal zijn spreekt volgens TNT veel werkgevers aan.

In het Noorden kregen 1600 postbodes een uitnodiging voor de banenmarkten. Er zijn 600 op komen dagen. Volgens Eelsing 'een heel goede response'.

19:49 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.