12-11-08

Kerstzegel 2008 steunt alfbetiseringsprojecten...

kerstzegel 2008 2
Kerstzegel van De Post ten voordele van alfabetiseringsacties in ons land

De Post brengt naar jaarlijkse gewoonte haar kerstzegel uit. Elk jaar wordt deze zegel massaal gebruikt om wensen te versturen tijdens de eindejaarsperiode. Met de speciale kerstzegel steunt men dit jaar een actie om ongeletterdheid in ons land te bestrijden. Dankzij alfabetiseringsprojecten kan de maatschappelijke integratie van een groep van kwetsbare medeburgers bevorderd worden.

Voor het eerst krijgt een deel van de opbrengst van de kerstzegel immers een bijzondere bestemming: voor elke zending die met de kerstzegel wordt gefrankeerd en verzonden wordt in de periode tussen 1 december en 2 januari, gaat 2 cent naar het "Postfonds voor Alfabetisering". Indien de kaap van 20 miljoen zendingen bereikt wordt, zal De Post de bijdrage verdubbelen. Op deze manier hoopt De Post, samen met haar klanten, 800.000€ of meer te kunnen bijdragen in de strijd tegen het analfabetisme in ons land.

Analfabetisme blijft een groot maatschappelijk probleem: men schat dat zowat één persoon op tien in ons land niet of niet voldoende kan lezen of schrijven. Het niet kunnen ontcijferen van eenvoudige boodschappen, thuis of in de straat, werkt uitsluiting in de hand. Wie kan lezen en schrijven, kan ook communiceren en zich beter integreren in de samenleving.

Brieven zijn het basisproduct van De Post. De onderneming zet zich daarom sinds 10 jaar in voor de bestrijding van analfabetisme. Het Postfonds voor de Alfabetisering, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting, ondersteunt jaarlijks meerdere concrete projecten op het terrein.
Met de nieuwe actie rond de kerstzegel gaat De Post in de komende eindejaarsperiode een flinke stap verder.

Dit jaar is de kerstzegel een reproductie van een glasraam in de Geboortekerk te Bethlehem. Het werd in 1926 door de Belgische Staat geschonken.

De zegel kan vanaf vandaag aangekocht worden in elk postkantoor, in de meer dan 500 PostPunten, in de meer dan 5000 buurtwinkels waar zegels worden verkocht, en via eShop, de online shop van De Post.

De kerstzegel voor het binnenland wordt verkocht per boekje van 10, voor de prijs van 5,40€. Het boekje van 10 voor zendingen naar het buitenland kost 8€. De binnenlandse zendingen die met de kerstzegel gefrankeerd worden, worden door De Post normaal de volgende dag besteld. Deze bestelling kan tijdens de drukke eindejaarsperiode max. 48 u. uitgesteld worden.

Om de Kerst- en Nieuwjaarswensen optimaal door de eindejaarsdrukte te helpen, plaatst De Post vanaf 15 december bovendien "kerstpostbussen" in de postkantoren. Dankzij deze bussen kan de verwerking van de kerstpost nog vlotter verlopen. Kaartjes die met een kerstzegel zijn gefrankeerd, kunnen in die bussen worden gestopt.

Johnny Thijs, CEO van De Post, zegt: " Wij hebben het geluk eindejaarswensen te kunnen lezen en schrijven. Met de kerstzegel 2008 willen we meehelpen om ongeletterdheid te bekampen en ervoor te zorgen dat iedere medeburger, zonder onderscheid, mee kan genieten van dit basisrecht "

kerstzegel

16:16 Gepost door Pol de postman in postzegels | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.