13-11-08

Kritiek... Johnny Thijs reageert...

thijs_johnny_cm300Johnny Thijs reageert op kritiek

"Als men een debat over de taken van De Post wil, ben ik bereid dat debat te voeren. Nu doen wij een aantal taken voor de overheid zonder winstmarge. Dat neem ik mee naar de discussie. We zijn een leverancier van de overheid en normaal werken wij met een winstmarge voor onze klanten." Zo reageert Johnny Thijs, gedelegeerd bestuurder van De Post, op de discussie over de 300 miljoen euro die De Post van de overheid krijgt.

Vorige week opende minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) hierover de discussie. De 300 miljoen euro zijn een vergoeding voor 'taken van openbare dienst', voornamelijk het cash uitbetalen van pensioenen en het bedelen van kranten en magazines. Die taken en het bedrag zijn ingeschreven in het beheerscontract van De Post met de overheid. In 2010 moet dat contract heronderhandeld worden. Het contract is wel een bevoegdheid van minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V). Van Quickenborne staat in voor de regelgeving van de liberalisering van de post. "Het is de regering die een beslissing zal nemen", repliceert Thijs.

Nieuw contract

Belgian Post International (BPI), het filiaal van De Post dat de internationale post verzorgt, heeft een Europese aanbesteding van BP gewonnen voor het versturen van de facturen verbonden aan de tankkaarten van BP. BP produceert zijn facturen voor heel Europa in Duitsland. De Post deed de versturing al in de Benelux en Frankrijk, maar krijgt er met dit contract Polen, Oostenrijk, Griekenland, Spanje, Portugal en misschien nog een niet nader genoemd land bij. De facturen worden vanuit Duitsland elektronisch verstuurd naar Speos, een dochter van De Post. Speos print ze uit en steekt de facturen in enveloppes. Daarna worden de zendingen verstuurd door BPI naar de verschillende landen. Over volumes en waarde van het contract wil De Post noch BP communiceren.

17:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.