13-11-08

TNT wijst CAO concurrenten af...

cao
Het postbedrijf volgt concurrenten als Sandd en Deutsche Post niet.

TNT liet weten dat het de CAO, die onder meer door concurrenten Sandd en Deutsche Post werd gesloten vandaag, afwijst. De voorwaarden zijn het postbedrijf een brug te ver.

Vanochtend werd bekend dat postbedrijven als Sandd, Selekt Mail Nederland en Deutsche Post een overeenkomst hebben bereikt met vakbonden FNV, CNV en BVPP voor een CAO. De collectieve arbeidsovereenkomst geldt voor alle postverspreiders.

TNT gaat niet akkoord: "Het bereikte akkoord – waar noch TNT Post noch Netwerk VSP bij de totstandkoming zijn betrokken - is, net als het eerder afgesloten beginselakkoord van 24 april 2008, boterzacht en biedt onvoldoende basis voor solide arbeidsvoorwaarden. TNT Post en dochter Netwerk VSP en de vakbond met de meeste leden in de postsector, ABVAKABO ondersteunen dit akkoord derhalve niet."

Toelichting

Harry Koorstra, lid van de Raad van Bestuur van TNT, verantwoordelijk voor de maildivisie: "Het doel moet zijn te komen tot eerlijke arbeidsvoorwaarden in de hele postsector. Daarbij hoort een fatsoenlijke bodem. Vorige keer is dat de partijen die nu om de tafel zitten niet gelukt. Het akkoord dat werd gesloten was boterzacht en is door Staatssecretaris Heemskerk naar de prullenbak verwezen. Het beginselakkoord van april 2008 is integraal overgenomen in het CAO akkoord en is dus geen enkele verbetering. De politiek kan hier in onze ogen niet mee akkoord gaan."

13:57 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.