17-11-08

Postvakbond voert actie bij Open VLD...

vsoa
Postvakbond voert actie voor hoofdkwartier Open Vld

Een kleine delegatie werd ontvangen door Guido De Padt. Een tweehonderdtal VSOA-militanten van De Post heeft vanmorgen actie gevoerd aan het hoofdkwartier van Open Vld in Brussel. Aanleiding voor de manifestatie is de 'spanning' die nog is gegroeid na uitspraken van Open Vld-mandatarissen in het postdossier en rond het stakingsrecht.

Delegatie ontvangen
Een kleine delegatie van de actievoerders werd ontvangen door onder meer Kamerlid Guido De Padt. Ze toetsten enkele van de standpunten van de Vlaamse liberalen aan het postdossier. De liberale overheidsvakbond stelt daarbij onder meer dat Open Vld het heeft over werk beter belonen, maar intussen oogluikend toestaat dat De Post voor de toekomstige bezorgers lagere lonen wil hanteren.

"Harde confrontatie mogelijk"
Het VSOA roept de partij ook op te stoppen met het beknotten van de vrije meningsuiting door het stakingsrecht in vraag te stellen en met kritiek te spuien op de vakbonden. De vakbond zegt bewust voor deze alternatieve actie te hebben gekozen om tot een constructieve dialoog te komen, zonder de burger te moeten raken. "Als de overheid niet ingrijpt, rest enkel nog de harde confrontatie met acties als enige uitweg", klinkt het.

20:41 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.