21-11-08

Wat wil minister Vervotte met de post...


inge_vervotte11aVervotte wil gelijke behandeling voor overheidsbedrijven

Minister Inge Vervotte wil een debat ten gronde over de toekomst van De Post binnen de regering, waarbij ook de niet-gelijke behandeling tussen private en overheidsbedrijven moet worden weggewerkt.

Vanaf 2011 zal de postmarkt worden opengesteld en krijgt De Post concurrentie voor de bedeling van brieven. Op dit ogenblik werkt de regering aan het regelgevend kader voor deze verandering met grote gevolgen. Het doel is om te komen tot een level playing field, een postale markt met gelijke spelregels voor alle postbedrijven. Belangrijke elementen zijn onder andere de dekking van het grondgebied, de frequentie van postbedeling en de arbeidsvoorwaarden.

Minister Vervotte wenst binnen de regering echter een debat ten gronde over De Post te voeren. Dit debat moet ruimer gaan dan de regels voor kader van de liberalisering. Ook de niet-gelijke behandeling tussen private en overheidsbedrijven moet worden weggewerkt.

Minister Vervotte: "De Post moet steeds verder rationaliseren om zich voor te bereiden op de liberalisering van de markt. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor klanten en personeel en ik begrijp de bezorgdheid daarover. De Post moet kunnen genieten van dezelfde voordelen als privébedrijven. Ik denk dan onder andere heel concreet aan de verschillende fiscale behandeling van ploegenarbeid, overuren of innovatiepremies. Op deze manier wens ik De Post meer ruimte te geven om de openstelling van de markt op een sociaal verantwoorde manier voor te bereiden."

14:36 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Pol Ik ben benieuwd wat die vrije markt ons zal opleveren.

Gepost door: magda | 21-11-08

De commentaren zijn gesloten.