23-11-08

De Sint is een vroege... voegel...

de sint
Sinterklaas is een vroege vogel

Postbode en catcher Nico Stevens imiteert André Hazes

Pollarenaar Nico Stevens is een veelzijdig man. Beroepshalve is hij postbode in Dilbeek. In zijn vrije tijd is hij catcher, imiteert hij wijlen André Hazes en speelt hij Kerstman en Sinterklaas. Zaterdag meert hij met zijn pakjesboot om 14.45uur aan op de Denderkaai, ter hoogte van café Den Belleman.

Vier jaar geleden startte Nico Stevens (34) ietwat onverwacht een zangcarrière. 'Ik ging tijdens het Ninoofse carnaval een weddenschap aan. Ik vertelde in een dronkemansbui dat ik André Hazes zou imiteren indien we met onze carnavalsgroep 'Meusken en Kleuten' de affichewedstrijd zouden winnen. Met 'Manten en Kalle' lukte dat en ik hield woord. Ik debuteerde tijdens de 'Nacht van de carnavalist' in de zaal Roosevelt en blijkbaar viel mijn optreden mee, want sindsdien werd ik in het Ninoofse en het Pajottenland steeds vaker gevraagd. Ik had nochtans nooit eerder een micro in de hand gehad, maar ik trok een zwart kostuum aan, zette een hoed op en de improvisatie slaagde wonderwel. Blijkbaar ben ik gezegend met een vrij goede stem, want ik waag me nooit aan playback en zing altijd live', zegt Stevens.

Nico probeert zijn optredens tot twee per maand te beperken. De zingende postbode leidt immers ook nog een ander leven als catcher en heeft optredens in Spanje en Angola achter de rug. 'Ik zag van kleins af graag catchers aan het werk en een Ruisbroekse cafébaas lanceerde me bijna tien jaar geleden in het circuit. Vier dagen per week train ik, verspreid over Anderlecht, Wallonië en Zuid-Frankrijk.'

Zijn nevenberoep als catcher bracht de postbode tijdens de weekends al in flink wat plaatsen in Europa. 'Ik ben voornamelijk aan de slag in Frankrijk, maar ook in Zweden en Italië vocht ik al regelmatig. Ik werd ook uitgenodigd in Afrika waar ik in La Réunion zelfs één van de vier tornooien won.'

Een leven als catcher lijkt niet van alle gevaar gespeend, maar volgens de Pollaarse waaghals valt dat toch best mee. 'Ik hoop nog enkele jaartjes blessurevrij te kunnen doorgaan. Totnogtoe was ik één keer out gedurende een periode van vier maanden nadat ik een blessure opliep aan de biceps en ook mijn rechterschouderblad brak. Kneuzingen en blauwe plekken zijn uiteraard wekelijkse kost, maar mits de nodige concentratie valt de schade best mee. Als men met stoelen gooit of de tegenstrever smakt je tegen het beton, moet je wel bij de les blijven.' Daarnaast moet de moedige postman ook vier keer per week vroeg uit de veren. 'Ik werk nu nog viervijfde waardoor ik nog vier keer per week om vier uur 's ochtends uit mijn bed moet om post te bedelen. Ik doe een vaste ronde in Groot-Bijgaarden en mijn werk bij De Post valt best te combineren met mijn nevenactiviteit als catcher. Tijdens de periode van de Sint liggen de activiteiten als catcher wel stil, want dan moet ik voor lekkers voor de kinderen zorgen', zegt Nico.

Nico Stevens is voor boekingen of info bereikbaar op 0495-46.05.25.

17:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.