23-11-08

Postbode die reclame haat... wordt held...

Steven Padgett
Postbode die reclame haat wordt held

Een postbode uit de Amerikaanse staat North Carolina die jarenlang post achterhield voor zijn klanten, is deze week veroordeeld tot een boete van drieduizend dollar en een taakstraf van vijfhonderd uur. Voor lokale bewoners is hij echter een held geworden.

Steven Padgett kampt met hartproblemen en diabetes en kon de stapels geadresseerde reclame die hij als postbode dagelijks moest bezorgen niet meer aan. Meer dan zeven jaar lang hield hij dan ook het reclamedrukwerk achter: hij stapelde het op in zijn garage of begroef het in de achtertuin. De 'gewone' post bleef hij zoals altijd bezorgen.

Toen een arbeider toevallig de enorme stapels post bij Padgett op de veranda zag liggen, waarschuwde hij de autoriteiten en kwam de zaak aan het licht. Het verontruste U.S. Postal Service schreef vervolgens honderden bewoners langs Padgetts route aan. Maar niemand van de bewoners had klachten over de postbezorging: de reclamefolders voor afhaalpizza en menukaarten van Chinese restaurants werden blijkbaar niet echt gemist. Er kwam maar één reactie van een vrouw uit de buurt, die het bedrijf smeekte om 'Mailman Steve' niet te straffen.

Nadat er in een lokale krant over de zaak geschreven werd, stroomden er zelfs dank- en steunbetuigingen van bewoners binnen. De postbode werd een held genoemd en bewoners bedankten hem omdat hij hen al die jaren had verlost van ongewenste reclame. Sommigen boden zelfs geld aan om de postbode te helpen bij het betalen van zijn boete.

10:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wel zwaar deze veroordeling ad 3000 dollar en 500 uur taakstraf!!!!!!!!GOD bless him!!!!!!!!

Gepost door: Joop Sapulette | 23-11-08

De commentaren zijn gesloten.