25-11-08

protest tegen sluiting postkantoor...

postpuntProtest tegen sluiting postkantoor Dendermondsesteenweg

Gemeenteraadslid Elke Decruyenaere maakt zich zorgen over de nakende verdwijning van het postkantoor aan de Dendermondsesteenweg te Gent. Goed een jaar geleden, op 6 december 2007, voerden een dertigtal buurtbewoners actie tegen het verdwijnen van hun postkantoor. De stelling van de Post is duidelijk: wegens de privatisering van de postdiensten moeten 16 van de 28 Gentse postkantoren sluiten. Bovendien sluit het postkantoor aan het Stapelplein binnenkort enige tijd wegens renovatiewerken. De Post voorziet echter ter vervanging door Postpunten, zo ook hier in de buurt van de Dendermondsesteenweg. De klant krijgt zelfs twee postpunten, één aan elke kant van de drukke Dampoort. Zo is er een postpunt in de Slachthuisstraat en één in het Dampoortstation zelf. Elke Decruyenaere vraagt de burgemeester echter om tussen te komen bij de Post om de nakende sluiting tegen te gaan. Burgemeester Termont: “Wij kunnen hier helaas niets doen, de Post voert geen gesprekken over de sluiting van postkantoren”.

Elke Decruyenaere is vooral bezorgd over het gebrek aan privacy en dienstverlening in nieuwe Postpunten. Die willen wel eens een steekje laten vallen of sluiten onverwacht omdat ze het werk onderschat hebben. Het personeel van het Dampoortstation werkt bovendien door de komst van het nieuwe Postpunt onder grote druk. En voor de gehaaste treinreiziger is het geen pretje om te moeten aanschuiven terwijl de klant voor hem een omslachtige postverrichting doet. Burgemeester Termont spreekt dit tegen: “Klanten zijn over het algemeen zeer tevreden over de dienstverlening van de nieuwe Postpunten. Ook in deze omgeving zijn de bewoners vol lof over deze nieuwe dienstverlening. Postpunten zijn open op dagen dat de Post gesloten blijft, openen vroeger en sluiten later”.

Eind oktober werd nog eens actie gevoerd tegen de aangekondigde sluiting. Een actiecomité deelde er pamfletten uit met de vraag waarom de regering zo veel geld over heeft voor het redden van banken en zo weinig voor het behoud van de postkantoren. Elke Decruyenaere: “Volgens betrokkenen sluit het postkantoor aan de Dendermondsesteenweg op 15 december, dat is gezien de tijdelijke sluiting van het postkantoor aan het Stapelplein niet verantwoord. Burgemeester Termont verwijst echter naar de website van de Post: “De sluiting van dit postkantoor werd inderdaad al enkele keren aangekondigd en is onvermijdelijk. Maar op de website www.depost.be kan men raadplegen welke de dichtst bijzijnde postkantoren en postpunten zijn. En het postkantoor van de Dendermondsesteenweg is daar de eerstkomende weken niet bij”.

11:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.