25-11-08

Wat een postpak kan doen...

postpak d
Nationale Bank ontruimd na verdacht postpakket

 De gebouwen van de Nationale Bank in de Brusselse Stormstraat zijn dinsdagvoormiddag gedeeltelijk ontruimd nadat met de post een verdacht pakket is aangekomen. Dat meldt de Brusselse politie. Het gaat om een bokaal met een onbekende vloeistof.

De Stormstraat en de Berlaimontlaan zijn gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. DOVO en de Civiele Bescherming zijn ter plaatse maar er zou geen onmiddellijk gevaar zijn.

Het pakje kwam dinsdagochtend met de post aan en de postbeambten van de Nationale Bank merkten onmiddellijk dat er iets fout was toen in het pakket een bokaal met vloeistof bleek te zitten. Daarop werd onmiddellijk alarm geslagen en werden de lokalen van de Nationale Bank ontruimd. De politie kwam ter plaatse en die riep de hulp in van de ontmijningsdienst van het leger, DOVO, en de Civiele Bescherming.

Er werd een veiligheidszone ingesteld en de nabijgelegen EHSAL-hogeschool werd eveneens geëvacueerd. De hulpdiensten sloten ook de Stormstraat en de Berlaimontlaan gedeeltelijk af voor het verkeer.

DOVO en de Civiele Bescherming konden vrij snel achterhalen dat er geen gevaar was voor radioactiviteit en dat de bokaal geen ontstekingsmechanisme droeg. Een deel van het personeel kon dan ook nog voor 11.00 uur terugkeren naar de kantoren.

Ondertussen onderzoeken de hulpdiensten nog steeds wat precies in de bokaal zit. Eenmaal dat gebeurd is en het goedje veilig is weggebracht, zullen de veiligheidsmaatregelen worden opgeheven.

Zo veel maatrergelen voor een postpakket... en bij de Post... die gaat gewoon verder met het versturen van duizenden postpakjes...

15:11 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hoi wat een onzin

Gepost door: m | 29-11-08

De commentaren zijn gesloten.