26-11-08

Postbodes zijn geen watjes...

tnt_post_08
Mishandelde postbode volgende dag weer aan het werk

De 27-jarige postbode die vorige week woensdagavond tijdens het legen van brievenbussen in Zoetermeer, Nederland, werd mishandeld, maakt het naar omstandigheden goed.

De man blijkt de volgende dag alweer aan het werk te zijn gegaan.

,,Het is gelukkig een nuchtere man,’’ zegt een woordvoerster van TNT Post. De postbode kwam ter hoogte van de Petuniatuin een groepje van vier jongens en twee meisjes tegen. Hij werd door een of meerdere jongeren bespuugd. Toen hij vroeg waarom dat nodig was, sloeg een jongen de postbode met een boksbeugel op zijn gezicht. De wond die daardoor ontstond, is in een ziekenhuis gehecht. Op aanwijzing van de postbode kon nog dezelfde avond een 17-jarige verdachte worden aangehouden.

Een woordvoerster van TNT Post schrijft het incident toe aan het toeval. ,,We hebben niet de indruk dat de agressie doelbewust tegen de postbode was gericht. Het had ieder ander die daar op dat moment was kunnen overkomen. We hebben ook niet de indruk dat het geweld tegen postbodes ineens zou zijn toegenomen.’’ Eind april sloeg een 16-jarige jongen in het Zeeuwse Zaamslag met een klauwhamer een 56-jarige postbode dood.

19:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dat was dus een collega van mij. Het is belachelijk dat dit soort dingen gebeuren. Nekschot voor dat soort mafketels.

Gepost door: Sven | 29-11-08

De commentaren zijn gesloten.