26-11-08

Sandd vreest banenverlies

Sandd
Sandd vreest fors banenverlies

Verder uitstel van het vrijgeven van de Nederlandse postmarkt zal ernstige gevolgen hebben voor de concurrenten van TNT Post. Dat schrijft De Telegraaf woensdag op basis van uitspraken van de commercieel directeur van postbedrijf Sandd.

"Ik ben bang dat als de liberalisering opnieuw wordt uitgesteld we volgend jaar fors zullen inkrimpen. Niet alleen zal het aantal te verwerken poststukken met 20% tot 25% kunnen afnemen, ook zal het aantal personeelsleden flink moeten inkrimpen willen we nog break even kunnen draaien", aldus commercieel directeur Mark Lander.

Het bedrijf heeft nu naast 12.500 bezorgers die driemaal per week de post verspreiden, 1.200 man vast personeel. Een besluit over het eventueel vrijgeven per 1 januari van de Nederlandse postmarkt staat voor aanstaande vrijdag op de agenda van de ministerraad. Vorige week vrijdag was dat ook al het geval, maar tot bespreking van het agendapunt kwam het niet door de ontwikkelingen rond de financiele crisis.

Lander denkt dat zijn bedrijf dit jaar zo'n 400 mln poststukken zal verwerken, dat zijn er slechts 10 mln meer dan vorig jaar. "Eigenlijk kun je al spreken van een stilstand, want wij hadden gerekend op een jaarlijkse groei van 100 mln poststukken."

15:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.