28-11-08

Kerstzegel in Nederland 17% duurder...

decemberzegels_185727h
Kerstzegel 17 procent duurder

Een kerst- of nieuwjaarskaart versturen wordt dit jaar 5 cent duurder. TNT Post verhoogt de prijs van de speciale decemberzegel tot 34 cent.

Postwaakhond OPTA kon de prijsstijging van 17 procent niet tegenhouden, omdat TNT gebruikmaakt van een hiaat in de Postwet.

De speciale zegel, die te gebruiken is tot de eerste dagen van het nieuwe jaar, kost al sinds de invoering van de euro 29 cent. De verhoging dit jaar levert postconcern TNT minimaal 9 miljoen en maximaal 12 miljoen euro extra omzet op.

,,We moesten de prijs opschroeven wegens oplopende kosten,'' zegt Nanno Aukes van TNT. ,,Ook loopt de hoeveelheid kerstpost terug. Enkele jaren geleden werden nog 200 miljoen kaarten verstuurd, nu ongeveer 180 miljoen.''

Post- en telecomwaakhond OPTA, die de prijsverhogingen van alle postzegels moet controleren, heeft TNT Post-baas Harry Koorstra gemeld de verhoging niet te kunnen toetsen, omdat de Postwet liep tot eind 2007. Een aangepaste wet had allang van kracht moeten zijn, maar is ernstig vertraagd door het uitblijven van de liberalisering van de postmarkt. Waarschijnlijkheid besluit het kabinet vandaag of de Nederlandse postmarkt geheel opengaat.

Maar toch nog veel goedkoper dan in België: 34 cent tenover 54 cent ( al gaat er 2 cent naar alfabetiseringsprojecten )...

14:17 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.