29-11-08

TNT wil personeel kwijt... en heeft er nu tekort....

tnt 3
TNT kampt met tekort postbodes

Meer postbodes dan de bedoeling was van TNT Post hebben dit jaar een andere baan gevonden. Allerlei noodgrepen zijn nodig om overal in het land genoeg mankracht in te kunnen zetten. De overblijvers maken structureel overuren.

Dat zegt Bernard de Vries, voorzitter van de ondernemingsraad van TNT. Dit jaar zijn zevenhonderd postbodes vertrokken bij het bedrijf.

Met name in de Randstad kampt TNT met tekorten. Met busjes worden bezorgers heen en weer gereden naar andere verspreidingsgebieden, gepensioneerden en familieleden worden massaal ingezet. Sommige postcentra trekken zelfs Oost-Europese werkers aan.

De tekorten zijn het gevolg van het uitstroomprogramma van TNT. Omdat de hoeveelheid post al jaren afneemt, helpt het bedrijf medewerkers bij het vinden van een andere baan. Vorig jaar is het tempo opgevoerd; postbodes onder de 45 werd te verstaan gegeven dat ze hun heil beter kunnen zoeken bij een bedrijf met meer toekomstperspectief.

"Sinds de zomer gaat het hard met de uitstroom, met name in de Randstad waar het makkelijker is om ander werk te vinden" , zegt De Vries. "Sindsdien kampen de overblijvers met een te hoge werkdruk. TNT lijkt er nu echter in te slagen om de tekorten beter op te vangen." TNT heeft 20.000 postbodes en 9.000 parttime postbezorgers in dienst.

17:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.