01-12-08

concurentie voor TNT in Kerstperiode...

Runners gaan tienduizenden kaarten bezorgen

HOEKSCHE WAARD - Amper zijn er zo’n tienduizend chocoladeletters aan de man gebracht, of de vrijwilligers van Roparunteam Hoeksche Waard Runners staan al weer in de startblokken om vele tienduizenden kerstgroeten rond te brengen, die eilandbewoners elkaar de komende tijd gaan toewensen.

Vorig jaar werden er volgens coördinator Kasper van der Giesen tussen de vijftig- en zestigduizend kerstkaarten bezorgd. Vanaf zaterdag 6 december staan op enkele tientallen adressen in de Hoeksche Waard speciale brievenbussen. Wie zijn kaarten daarin uiterlijk 11 december om 16.00 uur deponeert, kan er zeker van zijn dat die op zijn laatst 17 december bij de geadresseerden op de mat vallen.

De tweede inleverronde sluit 18 december om 16.00 uur. De bezorging van deze lichting gebeurt gegarandeerd nog voor Kerstmis, aldus Van der Giesen. ,,Zolang we dit doen, hebben we een te verwaarlozen aantal klachten gehad. Hooguit één of twee misschien in al die jaren.’’ De vrijwillige postbodes bezorgen overigens niet op zondag. Postbussen en adressen buiten het eiland zijn uitgesloten van de actie.

De portokosten bedragen 25 eurocent per kaart. Bedoeling is dat de afzender voldoende geld (meer mag ook) in een aparte envelop bij zijn kaarten stopt.

De opbrengst van de actie komt zoals gebruikelijk via de Hoeksche Waard Runners terecht bij de Roparun, die er op allerlei manieren kankerpatiënten mee helpt.

Alle inleveradressen zijn te vinden op www.hwrunners.nl.

14:29 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.