09-12-08

de fotograferende postbode... kalender voor het goede doel...

fotograaf2Modellen komen op tegen kanker
Postbode Rudi Maenhout maakt kalender voor het goede doel

Rudi Maenhout, de fotograferende postbode, heeft een nieuwe ERM-girlskalender voor het goede doel klaar. Hiervoor haalde hij veertien modellen voor zijn lens. 'Rudi moest het ons geen twee keer vragen', zegt zangeres en actrice Sofie Mora.

In het dagelijkse leven is Rudi Maenhout postbode in Lovendegem. Maar 's avonds en in de weekends ontpopt hij zich tot een glamourfotograaf die tijdens optredens, concerten, missverkiezingen en gala-avonden met de lens in aanslag ligt. Op die manier leerde hij al veel bekende Vlamingen en modellen kennen. Maar in de zomer van 2006 gebeurde er iets dat zijn leven grondig doorheen schudde.

'Op het internationale miniementornooi in Bassevelde maakte ik kennis met een jong kankerpatiëntje. Dat maakte een diepe indruk op me, en toen rijpte het plan om iets te doen voor het Kinderkankerfonds van het Gentse UZ.'

Vorig jaar pakte Rudi voor het eerst uit met zijn ERM-girlskalender (toen met Véronique De Kock op de cover). De verkoop ervan leverde een cheque van 1.250euro op voor de kankerpatiëntjes, maar dit jaar wil Rudi beter doen. Opnieuw verzamelde hij veertien modellen voor zijn lens en twee daarvan waren op de persvoorstelling in Drongen aanwezig: Familie-actrice Sofie Mora en zangeres Eveline Cannoot.

'Om een initiatief als het Kinderkankerfonds te promoten, daarvoor mogen ze me altijd vragen', vertelt Sofie Mora (Yasmine in Familie). Ook Eveline Cannoot duimt voor een succesvolle verkoop van de kalender. 'Ik hoop dat Rudi er meer kan verdelen dan vorig jaar. Onlangs verloor ik twee vrienden door kanker en dat was toch even slikken. Daarom: alle steun!'

En Rudi Maenhout heeft de smaak te pakken, want eind volgend jaar brengt hij zelfs twee kalenders op de markt: één met BV's en één bikini-kalender met Meetjeslandse modellen. Voor deze laatste kalender kunnen modellen zich nog altijd inschrijven tot 25februari, de casting is op zondag 1maart in Hotel Drongen. Het covermodel staat ook al vast: Chloë Vandenbussche uit Maldegem.

Maar eerst is er de nieuwe kalender 2009. Op www.man-oeuvre.be is er nu al een fotospecial 'achter de schermen' te bewonderen.

De kalender 2009 kost 6euro (verzendingskosten inbegrepen) en is te bestellen via: www.rudimaenhout.be.

20:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.